Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на борда на "Лукойл" е открит мъртъв, паднал от 6-ия етаж на болница

Снимка: БГНЕС

Равил Маганов, председател на борда на директорите на "Лукойл", е открит мъртъв на територията на Централната клинична болница на президентската администрация.

Разследващите органи работят на място, за да установят причините за смъртта му.

По информация на ТАСС той е паднал от прозореца на Централната клинична болница в западната част на Москва и е загинал на място.

Инцидентът е станал около 07:00 ч. московско време на ул. "Маршал Тимошенко". Мъжът е паднал от прозореца на шестия етаж и е починал в резултат на нараняванията си.

Според съобщения в медиите, Равил Маганов, председател на съвета на директорите на петролната компания "Лукойл", е бил на лечение във въпросната болница.

ТАСС цитира по-късно свой източник от следствието, според когото ставало дума за самоубийство.

От компанията "Лукойл" все още няма незабавен коментар на информацията, посочва Ройтерс.

Маганов е работил в "Лукойл" от 1993 г. насам, малко след създаването на компанията, и е отговарял за нейните рафинерии, производство и проучване, ставайки председател на борда през 2020 г.

През последните години шефът на "Лукойл" участва в редовни срещи в руското министерство на енергетиката заедно с други петролни компании, обсъждайки позицията на държавата относно производствените нива преди редовните срещи във формата "ОПЕК +".

Компанията "Лукойл" беше единственият руски производител на петрол, който призова в началото на март за "бързо разрешаване на военния конфликт" в Украйна - точно, след като военната инвазия на Москва в съседната държава навлезе във втората седмица, напомня агенция Блумбърг.

Братът на Равил Маганов - Найл Маганов е ръководител на руския производител на петрол от среден размер "Татнефт".

Равил Маганов беше близък сътрудник на един от основателите на "Лукойл" - Вагит Алекперов, ппосочва Ройтерс.

Алексперов, бивш заместник-министър на петрола от ерата на Съветския съюз, подаде оставка като президент на "Лукойл" през април тази година - точно седмица, след като Великобритания наложи замразяване на активите му и забрана за пътуване като част от санкциите заради руската военна инвазия в Украйна.





По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна