Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защо "Продължаваме промяната" подкрепи Кристиан Вигенин? Има ли изход от кризата в НС?

Снимка: БГНЕС

Показахме модела за изход от тази ситуация - първата стъпка, която "Продължаваме промяната" (ПП) направи, е, че си отдръпна своя кандидат, втората - че гласувахме за кандидат от друга партия, коментира съпредседателят на ПП Кирил Петков след поредната неуспешна процедура за избор на председател на 48-ото Народно събрание.

Той посочи, че сега са подкрепили Кристиан Вигенин, издигнат от "БСП за България".

"Единственият начин оттук нататък да се преодолее тази криза е да се последват тези две стъпки - ГЕРБ направи първата стъпка в това, че си оттегли своя кандидат, сега трябва да направят и втората - да гласуват за друг кандидат, който има шанс да събере мнозинство, коментира съпредседателят на ПП.

Според него, ако всички партии следват тези два похвата, трябва да излязат от тези теснопартийни рамки и да минат на следващото ниво на решаване на проблемите.

Кирил Петков припомни, че са призовали да се гласува за кандидат, когото всички смятат, че е най-достоен.

Попитан дали това може да е Надежда Йорданова от "Демократична България" (ДБ), той каза, че вярва, че и в ДБ има много достойни хора.

На въпрос дали ПП ще търси контакт с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Кирил Петков каза, че са готови да говорят с всеки в парламента, но в тази сграда.




По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна