Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленски: Русия скоро може да има нужда от "нова вълна от хора на фронта"

Володимир Зеленски
Снимка: REUTERS

Украинският президент Володимир Зеленски изрази съмнение относно декларацията на Русия, че нейната частична мобилизация е приключила, като каза по време на петъчното си видео обръщение, че лошото представяне на промосковските сили означава, че може да са необходими повече хора, които да бъдат изпратени на фронта, предаде Ройтерс.

"Имаме съобщения, че врагът е завършил своята мобилизация, сякаш вече няма нужда да изпращаме нови вълни руски граждани на фронта. Чувстваме се много различно на фронтовата линия“, посочи Зеленски в редовното си видео обръщение, допълвайки, че ситуацията на фронта говори друго:

"Въпреки че Русия се опитва да увеличи натиска върху нашите позиции, като използва наборници, те са толкова зле подготвени и оборудвани, толкова брутално използвани от тяхното командване, че ни позволява да предположим, че много скоро Русия може да има нужда от нова вълна от хора, които да изпрати във войната".

Освен това той осъди подкрепата на Иран за Русия, подчертавайки, че Киев работи с партньорите си, за да получи необходимите отбранителни системи.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Путин по-рано в петък, че частичната мобилизация вече е приключила успешно.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна