Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоят наградите в конкурса - "Иновации и добри практики в здравния сектор"

Снимка: в. "Капитал"

На 8 ноември от 10 часа в София Тех Парк в зала "Джон Атанасов" ще се проведе деветата конференция "Иновации и добри практики в здравния сектор".

Сред темите на дискусията са иновациите в лечението и диагностиката на заболяванията, измерването на ползите от здравната грижа,  необходимите реформи в здравния сектор, здравните политики, които се провеждат и  разпределението на бюджета на НЗОК.

Специален фокус на конференцията ще бъдат и актуалните проблеми в здравеопазването - заплащането на медицинския персонал, какви са възможностите на НЗОК да заплаща за повече нови лекарства.

По време на официалнто откриване привествия ще отправят доц. д-р Антон Тонев, председател на Комисията по здравеопазване на Народното Събрание, проф. д-р Петко Салчев, управител на Националната здравноосигурителна каса, д-р Иван Маджаров, председател на управителния съвет на Българския лекарски съюз, Велина Григорова, Председател на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз и Деян Денев, изпълнителен директор на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични компании.

На конференцията ще бъдат наградени победителите в петия конкурс на в."Капитал"  - "Иновации и добри практики в здравния сектор".



По публикацията работи: Гергана Хрисчева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна