Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръгна делото "Семерджиев", свидетелства бившата полицайка Симона Радева

Делото срещу Георги Семерджиев за причиняване на смърт при управление на МПС се гледа днес в Съдебната палата - 19 декември 2022 г.
Снимка: БГНЕС

Свидетели разказаха днес пред съда подробности около тежката катастрофа в София, за която е подсъдим Георги Семерджиев, и неговите действия след това. Инцидентът, който отне живота на две млади жени (на 22 и 26 години), стана на 5 юли на столичния булевард "Черни връх". 

По случая Семерджиев е подсъдим за пет престъпления и се намира в ареста от няколко месеца. Той е карал със 166 км/ч в нощта на катастрофата, като е минал и на червен светофар. Това показва експертиза, направена във връзка с разследването.

По делото днес бяха разпитани няколко свидетели, сред които и служителите на автомивката на Георги Семерджиев, с които той се е видял след катастрофата и е поискал да му намерят стълба, за да се прибере у тях, както и бившата полицайка Симона Радева.

Стигна се до очна ставка между двама от свидетелите, Симона Радева и служител на автомивката, собственост на подсъдимия Семерджиев. Спорът беше за това помогнала ли е Радева на Семерджиев да се укрие, като му е занесла стълба, с която да влезе в дома си след инцидента, както и какви са били отношения между двамата.

Днес Радева свидетелства, че познава Семерджиев, като е използвала услугите на неговата автомивка. Също така посочи, че се е возила няколко пъти в колата му, като на стъклото имало лампа, но никога не я е виждала включена. Някои пъти си е позволявал по-бързо да кара, но не е било с безумна скорост, каза тя.

Радева отрече да е помагала на Георги Семерджиев да се прибере в дома си с помощта на стълба във вечерта на катастрофата и че е отишла след това в дома му.

Тя разказа, че по-рано през деня, когато е станал инцидентът, била в автомивката, за да бъде измита колата ѝ. След това си тръгнала. По-късно се сетила, че сигурно е забравила ключовете си там и тръгнала обратно. Опитала да се свърже със Семерджиев, но той не ѝ отговорил. След това се чула с един от служителите в автомивката - Зоро, който казал, че ще ѝ върне обаждане. Впоследствие получила позвъняване, като тя познала по гласа Семерджиев.


Той я помолил да му донесе стълба от автомивката, щом ще се връща до там. Радева се съгласила, като по пътя за автомивката минала и покрай мястото на катастрофата, където бил на работа нейният приятел, полицай. След това заедно със служител на автомивката закарва стълбата на Семерджиев до дома му.


Симона каза, че не помни дали тя или друг е свалил стълбата от колата. Съдът ѝ показа нейна снимка със стълба до блока на Семерджиев, като тя потвърди, че е човекът на снимката. Радева обаче уточни, че не знае за какво е била използвана стълбата, а през това време тя говорила по телефона с майка си.

"От входа на кооперация излезе Георги. Попитах го има ли нещо, изглеждаше по-странно от друг път. Той ме помоли да не го разпитвам.  Имаше като лека драскотина на челото", обясни Симона Радева, цитирана от БТА. Тя посочи, че след като стълбата е била свалена от колата е помолила служителят на автомивката Зоро да размени номерата на колата ѝ, тъй като единият бил изкривен.


Симона Радева уточни още, че впоследствие от медиите е разбрала, че Семерджиев е свързан с катастрофата, точно когато е щял да бъде изведен от дома му.


Делотo продължава с разпити на още свидетели на 20 януари. Сред тях е и братът на Семерджиев.


По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени