Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров на четвъртфинал в Ротердам

Григор Димитров
Снимка: ABN AMRO Open

Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров се класира за четвърти път на четвъртфинал на АТР 500 турнира в Ротердам след 2013, 2017 и 2018 година, когато игра финал.

На корт №1 в зала „Ахой“ той преодоля петия поставен Хуберт Хуркач от Полша след 7:6(4), 7:6(5).

В първия сет нямаше нито една точка за пробив. Закономерно се стигна до тайбрек. В него Димитров започна по-добре и смяната на половините на корта дойде при 4:2 точки за него. При 6:4 31-годишният българин стигна до два сетбола и реализира още първия с отличен сервис.

В седмия гейм на следващата част Хуркач стигна до първата точка за пробив в мача и успя след топка в мрежата на Григор от форхенд. Отговорът на Димитров беше зашеметяващ – рибрейк, при това на нула за 4:4. В следващия гейм хасковлията трябваше пак да спасява точка за пробив и го направи с красиво воле по диагонала.

Отново сетът трябваше да се реши с тайбрек. В него размяната на полетата дойде при 3:3 точки. След това Гришо стигна до три мачбола при 6:3. Хуркач отрази първите два с асове. При третия след дълго разиграване българинът ликува след аут на поляка.

Григор завърши с 24 печеливши удари (8 аса) при 14 непредизвикани грешки (3 двойни).

Следващият съперник на първата ни ракета ще бъде определен утре. Това ще бъде победителят от мача между Максим Креси (САЩ) и спечелилия в двубоя тази вечер между втория в схемата руснак Андрей Рубльов и Алекс де Минор (Австралия).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна