Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров с първа тренировка в Париж, ще играе на „фатален“ корт

2
Григор Димотров направи първа тренировка преди началото на "Ролан Гарос"
Снимка: Любомир Тодоров

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров направи днес първата си тренировка в Париж. Във вторник 32-годишният Димитров започва участието си на „Ролан Гарос“ с двубой срещу квалификанта от Казахстан Тимофей Скатов.

Организаторите насрочиха двубоя на финалиста от Женева последен, четвърти, в програмата на корт 13 в комплекса. Там мачовете започват в 12 часа наше време със срещата Николас Джари – Уго Далиен. Следват мачовете от женската схема Линда Носкова – Данка Ковинич и Сорана Кърстя – Жасмин Паолини, преди на корта да излезе Григор.

Българинът поздрави пратеника на БНР преди тренировката на корт 11 и каза, че се чувства добре и всичко е наред с него. На самото занимание на периферното игрище присъстваха над 50 човека. Специално да види Григор дойде телевизионната коментаторка от Евроспорт и бивша френска тенисистка Ализе Лим. Двамата се поздравиха топло.

На самото занимание Дани Валверду изискваше пределна концентрация от подопечния си, но без максимално натоварване. 32-годишният Димитров тренира с руснака с френски паспорт Глеб Сахаров, който е играл у нас на чалънджър в София.

Димитров показа контролиран форхенд, чудесно чувство на мрежата и сервира добре в края на заниманието.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени