Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трифонов: Тройната коалиция, която управлява, е толкова прозрачна, че през нея всичко се вижда

Слави Трифонов
Снимка: БГНЕС

Тройната коалиция, която управлява България в момента, е толкова прозрачна, че през нея всичко се вижда, написа във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов. 

Той коментира избора на Димитър Радев за управител на Българската народна банка, като отбелязва:

"Гледах дебатите в Парламента за предопределения избор на Димитър Радев за шеф на БНБ. Всъщност, дебати нямаше.
Мразя да се изразявам така, но още преди две седмици в един мой пост, ви казах за договорката в сглобката, а именно, че ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС са се разбрали Димитър Радев да е управител на БНБ, а подуправители да бъдат Чобанов от ДПС и Гюров от ПП.
И днес стана точно това. С гласовете на ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС беше избран Димитър Радев, а след това той обяви, че негови подуправители ще бъдат Чобанов и Гюров. Каква красота!
Аз съм Нострадамус! Всъщност, не съм разбира се. Просто тройната коалиция, която управлява България в момента е толкова прозрачна, че през нея всичко се вижда. Само журналистите не виждат. Тъжно е, но е факт", пише Трифонов.


Той пита как така при кандидатурата на Каримански за шеф на БНБ преди година журналистите са видели, че той е работил в "Инвестбанк", оповестили са го на всички и са твърдели, че това е страшно, а сега, при кандидатурата на Станимир Михайлов, който е предложение на ПП за шеф на Здравната каса, журналистите не виждат, че и той е работил в "Инвестбанк".


"Как така при кандидатурата на Каримански за шеф на БНБ преди година журналистите видяха, че той е работил в Инвестбанк, оповестиха го на всички и твърдяха, че това е толкова лошо, че направо е страшно?
А сега кандидатурата на Станимир Михайлов, който е предложение на ПП за шеф на Здравната каса, журналистите не виждат, че и той е работил в Инвестбанк. Не виждат, бе! Кво можеш да им кажеш като не виждат? Виждат Каримански, но Станимир Михайлов не го виждат. Той е невидим. "Ей, това не е истина", казах си аз", написа още лидерът на ИТН. 



По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени