Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чия е идеята за "Росенец"? Борисов препоръча на ПП-ДБ да поработят върху некоалиционната култура

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потвърди в НС, че парламентарната му група ще подкрепи предложението за концесията на пристанище "Росенец", но ще настояват да включва не само концесията на терминала, но и транспортните тръби и фигурата на особен управител.

Така той коментира огласеното по-рано тази сутрин предложение от съпредседателя на ПГ на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" Кирил Петков във връзка с "Росенец".

ПП-ДБ с предложение за прекратяване на концесията на "Лукойл" на пристанище "Росенец"

Борисов обаче им препоръча: "Да поработят малко върху некоалиционната култура", защото вчера е имало среща с Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Йордан Цонев и Делян Пеевски, и Мария Габриел, на която са обсъждали тези и други важни решения.

"Предложението беше на ГЕРБ-СДС, "Демократична България" и ДПС, и включваше не само концесията за "Росенец", в него влизаха и транспортните тръби и фигурата на особен управител, т.е. държавата да поеме пълния контрол", посочи Борисов.

Той добави, че е имало "яростна съпротива" от "Продължаваме промяната" за тръбите и особения управител.

"Да речем - млади са, учат се, ще се научат на некоалиционна култура, защото вчера финализирахме Управленската програма на базата на нея следващата седмица ще си подпишем и едно споразумение така, както Христо Иванов иска, именно за този механизъм - включително и как ще се обявяват подобни решения, защото те са в полза на трите партии, те са в полза на България и обществото. И когато има успех, той винаги има много бащи", посочи лидерът на ГЕРБ.

Според него е хубаво след подобни решения да се излиза или със съвместно прессъобщение, или с обща изява. 

"Нямам против Кирил Петков да го съобщи, не ме разбирайте погрешно, но да разкаже това, което вчера сме правили, за да може и трите партии да кажат какви са им били съображенията. За дерогацията продължаваме ли да ползваме руския петрол, на какви цени, откъде влиза, какви количества, борбата с контрабандата, измервателните уреди - всичко това вчера беше говорено", поясни Борисов. 

За твърденията, че е е имал 24-часова охрана от Жандармерията на къщата му в Банкя, той каза, че не е забелязал: "Ако нещо ме притеснява, то е кой ми наблюдава къщата и с каква цел. Кой е казал и защо моята къща продължава да е под такова наблюдение на мутрите?", попита Бойко Борисов


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна