Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Председателката на съда в Царево е една от жертвите на бедствието

Снимка: БГНЕС

Председателката на съда в Царево Мария Москова е една от жертвите на водното бедствие в района. Това потвърждава министърът на правосъдието Атанас Славов с пост в социалната мрежа Фейсбук.

"С огромно прискърбие разбрах, че една от жертвите на стихията в Царево е председателят на Районния съд в Царево съдия Мария Москова, която отдаде целия си живот на магистратската професия. Искам да изразя своите най-дълбоки съболезнования на роднините и близките й, както и на роднините и близките на останалите жертви на това безпощадно бедствие!

Случилото се в Царево за пореден път ни показа колко крехък е човешкият живот и колко безпомощни сме пред силата на природата. Моля се за хората на Царево в тяхната борба за възстановяване на нормалния си живот!", написа Славов.

Информацията беше потвърдена и от ОД на МВР – Бургас, както и от кмета на Царево. 

"За огромно съжаление имаме потвърдена вече самоличността на една от жените. Говорим за съдия Мария Москова. Тя в момента е идентифицирана. Много е тежък момента в сегашната ситуация, но така или иначе Царево си стъпва на крака. Тежката техника е изпратена към Кости и към Бродилово. Доброволците ни помогнаха много. Още веднъж сърдечно благодаря на абсолютно всички, които продължават да се обаждат и които се обадиха, вече генерираме дарителска сметка, съвсем скоро ще обявим", каза Георги Лапчев.

Издирва се дъщерята на съдия Москова.

По-рано от полицията потвърдиха и за смъртта на 64-годишен строителен работник от Смолян. Другото тяло на около 50-годишен мъж бе засечено тази сутрин с дрон в морето и бе извадено малко по-късно, уточнява БНР – Бургас.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна