Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП-ДБ поискаха оставките на вътрешния министър и президента на БФС

Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната - Демократична България" искат оставките на вътрешния министър Калин Стоянов и на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов. Това обяви на брифинг пред журналисти съпредседателят на парламентарната група на формацията Кирил Петков.

"Ясно се обявяваме за оставката – първо на Боби Михайлов. Този човек трябва да си отива максимално бързо. Но също така искаме и оставката на Калин Стоянов, защото това, което всички видяхме, е недопустимо. Не може хора да бъдат пребивани по заведения. Калин Стоянов трябва да понесе своята отговорност", заяви Кирил Петков.

"Цялата българска общественост видя снощи проявената жестокост от определени служители на Министерството на вътрешните работи, което означава, че от оперативна гледна точка не е била създадена необходимата организация на структурите на МВР за опазване на обществения ред. И за това трябва да се носи политическа отговорност. Така че парламентарната група е единодушна в това отношение – настояваме пред министър-председателя да бъде поискана оставката на вътрешния министър", коментира Атанас Атанасов.

Христо Иванов смята, че е несправедливо да се търси отговорност от новоизбрания столичен кмет Васил Терзиев.

"Искам да попитам кога кметът на София, при всички протести досега, е поел отговорност за организацията на обществения ред? За да искаме отговорност на кмет на три дена, който още не назначил екип, през който да прави това нещо. Кметът няма реални правомощия, свързани с ръководството на МВР", обясни той. 

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени