Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев остава в Хебър

Пенев (вляво) е сигурен, че изход от кризата ще се намери.
Снимка: ФК Хебър/Фейсбук

Напук на всички спекулации Любослав Пенев ще остане треньор на ФК Хебър, а това бе обявено официално по време на пресконференция днес. На нея присъства както самият специалист, така и шефът на клуба Елизар Спасов. Отборът има сериозни финансови трудности, но въпреки това Пенев не е готов да го остави в този труден момент и бе категоричен в решението си.

"Проблемът не е толкова сериозен. Може би трябва общината с ръководството на клуба да имат директен контакт, без посредници. Новият кмет с ръководството - така всички въпроси ще отпаднат. Клубът е готов по всяко едно време да приемат членове на общината в Управителния съвет на клуба", започна Пенев, цитиран от БГНЕС.

„Стават 10-11 месеца, откакто съм тук и работа с голямо удоволствие. Когато взех решение преди 10 месеца, ми хареса проекта и базата. Това е една от най-хубавите бази в Първа лига. След ноември месец настъпиха промени. Този проект е в застой. Ръководството полага усилия да се движи, но трябва и подкрепа. Тя трябва да дойде от Общината. Това че има нов кмет от ноемрви месец, означава ли, че не трябва да има футболен клуб Хебър?”, сподели специалистът.

“Защо казвам, че е в застой проектът? Защото се промениха много неща, не се помага на клуба и ние бяхме принудени да се разделим с трима основни футболисти. Резултатите са налице, този отбор пише нова история за Хебър. Миналата година не само, че не изпаднахме, а дори не играхме и плейоф. Това са важни неща. Започнахме първенството тази година и сме в добра позиция. Проектът е в застой финансово, ние бяхме принудени да се разделим с футболисти, но и това няма да е достатъчно да се покрият задълженията. Ние ще продължим да работим. Предстоят ни важни мачове. Хебър е добро лице на град Пазарджик”, допълни треньорът.

„Такива неща се тиражират от известно време в пресата. Аз съм всеки ден на тренировка, ние продължаваме да се ангажираме с работата в Хебър. Относно подготовката. Остават ни две седмици до първия мач, две контроли. Спортно-технически подготовката ни върви идеално, имаме чудесна база. Това което се случва много влияе на футболистите. Ще се опитаме, мислим по въпроса и преговаряме с различни футболисти. Не е малко времето, което остава. Вярвам, че ще има нови попълнения”, завърши Пенев. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна