Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След убийството и разкритията за Нотариуса: ПП-ДБ искат изслушване на Сарафов в НС

Борислав Сарафов
Снимка: БГНЕС

От коалицията "Продължаваме промяната – Демократична България" ще предложат в парламента да бъде изслушан изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов.

Искането идва след убийството на Мартин Божанов – Нотариуса и показанията и разкритията на съдия Владислава Цариградска в национален ефир.

"Те ни дават силно основание за безспокойство", се посочва в позиция на формацията.

"Миналата седмица в страната се случи поредното поръчково убийство, свързвано в публичното пространство с подозрения не само за разчистване на сметки в престъпния свят, но и за отстраняване на неудобен свидетел, който би могъл да разкрие порочни и престъпни факти за корупция в съдебната власт", коментират от ПП-ДБ.

Те са на мнение, че трябва да има парламентарна комисия, която да събере всички възможни факти и обстоятелства около убийството, възможните мотиви и последствия, както и да проучи наличието на данни за бездействие на Висшия съдебен съвет, Инспектората към ВСС, прокуратурата и другите компетентни органи.

Предложението ще бъде обсъдено в подробности на редовното заседание на ПГ на коалицията днес и внесено по съответния ред в Народното събрание.

По публикацията работи: Ерол Емилов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна