Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АФП: Руски паравоенни воюват със силите на Москва в две области на Русия

Снимка: Легион Свобода за Русия

Боевете между руски доброволчески групи, воюващи на страната на Украйна, и силите на Москва продължават в две гранични руски области – Белгородска и Курска. Това заяви пред АФП Алексей Барановски, представител на организацията Легион "Свобода за Русия", който твърди, че руските сили са изгубили няколко бронирани машини.

Според Барановски проукраинската групировка планира да разшири дейността си и в други руски региони.

Губернаторът на Белгород съобщи, че селището Прилесие е попаднало под украински огън, а търговски обект е пострадал от украински дрон в Белгород.

"Селището Тьоткино в Курска област е изцяло под контрола на руските освободителни сили", обяви Легионът в социалните медии, твърдейки, че руските военни се изтеглят от селото.

Училищата в град Курск ще бъдат затворени до края на седмицата заради атаките с украински дронове, съобщи кметът Игор Куцак в Телеграм.

Руската армия прави всичко необходимо във връзка с украинските удари с дронове и ракети срещу територията на Русия и остава в бойна готовност, обяви днес Кремъл след вълната от украински атаки тази нощ.

Украйна удари през нощта цели на територията на Русия с най-малко 25 дрона и 9 ракети в масирано нападение, което предизвика пожар в голяма руска петролна рафинерия на втория в света най-голям износител на петрол.


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна