Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Киев отново отрече да стои зад атаката в Красногорск

Снимка: Ройтерс

Директорът на руската Федерална служба за сигурност Александър Бортников заяви, че зад атентата в концертна зала в Москва, при който загинаха 139 души, стоят САЩ, Великобритания и Украйна. 

Киев отрича каквото е да е съучастие в нападението, което джихадистката групировка "Ислямска държава" обяви за свое дело. Новите обвинения от секретаря на руския Съвет за сигурност, че Киев е отговорен за смъртоносната атака край Москва в петък са лъжа, заяви Михайло Подоляк, съветник на украинския президент, предаде Ройтерс.

"Лъжи официално се разпространяват от )секретаря на руския Съвет за сигурност Николай) Патрушев и след това от "шефа на Федералната служба за сигурност" (Александър) Бортников", написа в социалната мрежа Х Подоляк.

По-рано днес Патрушев заяви, че Украйна стои зад кървавото нападение в Красногорск, град в Московска област, при което в концертна зала бяха убити 139 души.

Бортников каза днес, че въоръжените мъже, които атакуваха залата, са искали да стигнат до Украйна, където имало хора, готови да им помогнат да се прехвърлят през границата. Според него Украйна е въвлечена в атаката, въпреки че не предостави доказателства за това.

Тепърва ще се изяснява кой точно е поръчал нападението, каза Бортников.

Вчера президентът Владимир Путин заяви, че атаката е извършена от радикални ислямисти, но посочи, че нападателите са искали да избягат в Украйна и попита защо ислямисти биха искали да ударят Русия точно в това време, без да бъдат подтикнати от някого.

По-рано отговорност за терора край Москва пое терористичната организация "Ислямска държава".


По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна