Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Иванова спаси 2 мачбола и продължава на "Ролан Гарос"

Ива Иванова
Снимка: Стопкадър Eurosport Player

Поставената под №11 в схемата „Ролан Гарос“ при девойките Ива Иванова се класира за втория кръг на турнира от Големия шлем в Париж.

Българката се наложи над представителката на Япония Маю Кросли с 6:4, 2:6, 7:6(6) след 2 часа и 18 минути игра, като отрази и два мачбола.

В първи сет двете си размениха по два брейка. Иванова направи решаващ пробив за 5:4. След това тя отрази две точки за връщането му, стигна до сетбол и го реализира незабавно.

В следващата част 17-годишната българка продължи да доминира и имаше брейкбол в откриващия гейм. Но после Кросли стигна до пробив за 3:1 след бекхенд в аут на Иванова, а след това направи и още един брейк в шестия гейм. Веднага след това родената в Стара Загора Ива върна единия пробив за 2:5, но веднага след това японката успя да изравни частите.

В заключителната част Иванова проби за 2:1 след форхенд в аут на опонентката си. В осмия гейм тя започна с две двойни грешки. След топка в аут Кросли стигна до брейк пойнт, който реализира след нова грешка на българката. При 4:5 Ива сервираше за оставане в срещата. След сбъркан форхенд обаче японката получи мачбол, който пропиля с топка в аут. Иванова отрази още един мачпойнт с бекхенд върху линията и после взе подаването си. В следващия гейм българката проби и после подаваше вече за място във втория кръг. След двойна грешка японката стигна до точка за рибрейк, който постигна заради форхенд в аут на нашата тенисистка.

В дългия тайбрек Иванова водеше с 4:2 точки при смяната на половините. При следващата преднината ѝ беше 7:5. При 9:6 имаше вече три мачбола. Ива ликува още при първия, когато направи прекрасна къса топка.

Следващата съперничка на българката ще бъде Кристина Пеничкова от САЩ.

По-късно днес в Париж квалификантът Александър Василев ще играе срещу номер 16 в схемата Тео Папамаламис от Франция. А Росица Денчева ще се изправисрещу Алана Субашич от Австралия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна