Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приемат Закона за спорта до края на месеца

Лазар Каменов (вдясно) обеща, че новият Закон за спорта ще влезе в Парламента до края на месеца
Снимка: Архив

В края на октомври Проектът за изменение и допълнение на Закона за физическото възпитание и спорта ще бъде внесен за обсъждане и приемане в Народното събрание, съобщи заместник-министърът на МФВС доцент Лазар Каменов на регулярната среща с ръководствата на българските спортни федерации.

"Вашите предложения за изменение и допълнение на Закона за физическото възпитание и спорта, които ние ви поканихме да направите преди месец, както и днешните ви предложения ще бъдат обсъдени още веднъж от политическото ръководство на МФВС, за да избегнем разминаване с Конституцията и със законите в държавата.Преди да влязат в парламента, ще бъдат съгласувани с Министерски съвет," заяви още Лазар Каменов.

Доцент Каменов призова федерациите да дадат своите предложения и становища за окончателния вид и на Наредбата за професионалната правоспособност и квалификация на лицата, работещи в областта на физическото възпитание и спорта, която щерегламентира социалния статус на треньорите в България.

Ръководствата на федерациите бяха запознати с предложенията,направени от треньорите на Националната конференция на спортно-педагогическите кадри у нас, организирана от МФВС в краяна септември. Предложенията са свързани с повишаване квалификацията на треньорите и лицензирането им, работата с различните възрастови групи в националните отбори и клубовете, методиката на подготовката и спортните бази.

"За пръв път нашите треньори свободно казаха какво ги вълнува, какви проблеми имат и как виждат тяхното решаване. Нашето желание е това, което треньорите предлагат, да се реализира. Ще работим съвместно за решаване на посочените от тяхпроблеми", заяви готовността на ръководния екип на министерството заместник-министър Лазар Каменов.

МФВС си поставя като основна цел да осигури материална база за централизирана подготовка на подрастващите млади спортни таланти, стана ясно още на срещата.

По публикацията работи: Светослав Костов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна