Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главният архитект на Поморие е освободен срещу гаранция от 10 000 лева

Главния архитект на Поморие Светозар Рашков е на свобода. Той е освободен срещу парична гаранция от десет хиляди лева. Повдигнато му е обвинение за престъпления по служба.  Рашков има три дни гратисен период, за да внесе парите, в противен случай ще бъде задържан отново.

Главният архитект на Поморие бе задържан в четвъртък. В офиса на фирма, близка до Рашков, беше открит печат на община Поморие. Архитектът е имал съдружие и фирма с общински служител, който отговарял за европроектите, като е имал обща фирма и със сестра си. Проектите са се изпълнявали от фирмата на сестрата на Рашков, а след това той ги е одобрявал и подпечатвал с печата, който бил у него. 

Рашков е следен от полицията в продължение на няколко месеца. Той привлякъл вниманието на служителите на реда с това, че често взимал кредити от лихвари и въпреки високите лихви ги връщал в срок, макар да е бил само на една общинска заплата. Обвинението за престъпление по служба е второто обвинение срещу Рашков. През месец юли прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу архитекта за длъжностно присвояване.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна