Вътрешният министър Младен Маринов съобщи какви законови промени планира МВР по време на парламентарния контрол.

МВР иска каска и шофьорска книжка за тротинетка

Водачите на електрически тротинетки и скутери трябва да носят каска и светлоотразителни елементи. Това предвиждат готвени от МВР законодателни промени. Електрически скутери ще подлежат и на регистрация. Управляващите електрически скутери и..

публикувано на 20.09.19 в 14:32
Бисер Петков

Бисер Петков: Да се намали броят на дните болничен, издаван от личните лекари

Да се намали броят на дните болничен, които личните лекари могат да издават. Това предложи министърът на труда и социалната политика Бисер Петков по време на дискусия, която потърси решения на проблема с фалшивите болнични листа. Предложенията на..

обновено на 20.09.19 в 14:23
Николай Малинов

Спецпрокуратурата публикува още документи от разследването за шпионаж

Специализираната прокуратура публикува още документи от разследването за шпионаж срещу председателя на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов. Сред тях са негови разговори в социалните мрежи и документи - като договор за дарение от 15..

публикувано на 20.09.19 в 14:19

Две ленти към „Кулата“ за празниците на АМ „Струма“ в горелия участък

В участъка от АМ „Струма“ край Дупница, където в средата на август горяха тонове отпадъци, се въвеждат две ленти за движение за леките автомобили и камионите до 12 т в посока „Кулата“ и една за София. Временната организация на движението влиза в сила..

публикувано на 20.09.19 в 13:58

Частното училище по компютърно моделиране във Варна става държавно

Частното училище по компютърно моделиране и компютърни системи във Варна става държавно, но няма да бъде част от Техническия университет, въпреки че ще се помещава на негова територия. Това потвърди пред журналисти министърът на образованието Красимир..

публикувано на 20.09.19 в 13:29
Пред Паметника на Незнайния воин на площад

Светът отбелязва Международния ден на мира на 21 септември

Утре светът ще отбележи Международния ден на мира. ООН обявява 21 септември за Световен ден на мира през 1981 година. У нас празникът беше отбелязан с церемония пред Паметника на Незнайния воин в София, в която участва вицепрезидентът Илияна Йотова...

публикувано на 20.09.19 в 13:14

„Спешна помощ“ бе повикана заради прилошаване на генералния директор на БНР

Екип на Спешна медицинска помощ - София е повикан в БНР след сигнал за внезапно прилошаване на генералния директор на радиото Светослав Костов, съобщи говорителят на „Спешна помощ“ Катя Сунгарска. На директора на радиото е приложена терапия на..

публикувано на 20.09.19 в 12:31

В СЕМ няма да има среща между генералния директор на БНР и редколегията на „Хоризонт“

В Съвета за електронни медии няма да се проведе среща между генералния директор на Българското национално радио Светослав Костов и редколегията на програма „Хоризонт“, съобщиха от медийния регулатор. В отговор на публично отправената от СЕМ покана..

публикувано на 20.09.19 в 11:37
Джок Полфриймън

ГЕРБ, БСП и ОП недоволни от освобождаването на австралиеца Джок Полфриймън

ПГ на Обединените патриоти изрази днес учудване от решението на съда да пусне на свобода преждевременно австралиеца Джок Полфрийман, осъден на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов. Зам.-председателят на групата Милен Михов цитира..

публикувано на 20.09.19 в 11:04

Министър Ананиев: НЗОК ще бъде регистрирана и като застрахователно дружество

Националната здравноосигурителна каса ще бъде регистрирана не само като фонд, но и като застрахователно дружество. Това уточни по време на парламентарния контрол министърът на здравеопазването Кирил Ананиев в отговор на въпрос за предложения нов..

публикувано на 20.09.19 в 10:50