Протестът на гръцки студенти пред парламента в Атина под егидата на  международното екодвижение „Петъци за бъдеще“.

Младежи в София искат действия по климатичните промени

Климатичните промени да се превърнат в централна тема на европейските политически дебати - за това призоваха десетки ученици и студенти, които организираха мирно шествие в центъра на столицата, което премина под надслов „Да спасим нашето бъдеще“...

публикувано на 24.05.19 в 20:34
Цвета Караянчева подари на папа Франциск копие на парламентарния звънец от Учредителното събрание.

Цвета Караянчева беше приета на аудиенция при папа Франциск

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева беше приета на аудиенция при папа Франциск. Главата на римокатолическата църква посрещна Караянчева и водената от нея официална делегация в Апостолическия дворец във Ватикана и отправи..

обновено на 24.05.19 в 20:02

Честваме създаването на славянската писменост от Светите братя Кирил и Методий

Денят на българската просвета и култура бе отбелязан днес с поредица от събития из цялата страна. В традиционното празнично шествие в София се включиха много ученици, родители, учители и членове на изпълнителната и законодателната власт,..

обновено на 24.05.19 в 19:48

Благоевград освен 24 май, чества и празника си

2800 зрелостници от Благоевградска област днес се сбогуваха с училището и получиха последни напътствия от своите учители. Националната хуманитарна гимназия- бивша Солунска , която носи името на светите братя Кирил и Методий отбеляза 139 години от..

публикувано на 24.05.19 в 19:22

БНР, Столична община и НДК подариха концерт „Празник на буквите“

Българското национално радио, съвместно със Столичната община и Националния дворец на културата, подариха днес на столичани концерт под надслов „Празник на буквите“ по случай 24 май. Председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков..

обновено на 24.05.19 в 19:08
Празничният концерт на Червения площад в Москва.

С празнична литургия и тържествена церемония бе отбелязан 24 май в Москва

24 май беше отбелязан в Москва с празнична литургия и тържествена церемония по полагането на венци и цветя пред паметника на Светите братя Кирил и Методий, както и с грандиозен концерт на Червения площад. На Славянския площад в руската столица имаше..

публикувано на 24.05.19 в 18:33
Бойко Борисов и Маркус Зьодер

Борисов обсъди с премиера на Бавария икономиката и инвестициите

„Двустранните отношения между България и Германия са отлични, със стратегическа важност, а връзките с Бавария са най-активните и динамично развиващите се сред германските федерални провинции“. Това заяви премиерът Бойко Борисов срещата си в Мюнхен с..

публикувано на 24.05.19 в 18:27

Парламентът в Испания прекрати пълномощията на четирима депутати

Парламентът в Испания прекрати пълномощията на четирима от своите депутати, които бяха избрани на последните извънредни парламентарни избори, предаде агенция Ройтерс. Причината е, че срещу тях се води съдебно дело заради опита им да отцепят Каталуния през..

публикувано на 24.05.19 в 18:15
Иван Сергеев

Всяка година на 24 май Иван Сергеев от Кюстендил подарява книги

Всяка година на 24 май журналистът от Кюстендил Иван Сергеев подарява книги от личната си библиотека на читалища, библиотеки, културни звена, училища, дори и на затвора в Бобов дол. Тази година той е дарил 62 заглавия на библиотеката на Великотърновския..

публикувано на 24.05.19 в 17:49

Хиляди дефилираха в Смолян

Хиляди родопчани и гости на града дефилираха за Деня на славянската писменост и култура в Смолян. Инициативата за шествието е на общината, съвместно с Регионалното управление на образованието. Празничното шествие премина по главния булевард на..

публикувано на 24.05.19 в 17:17