Енергийният министър Теменужка Петкова

Министър Петкова обясни защо не е приета оставката на шефа на НЕК

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова обясни днес пред журналисти в парламента, че експертизата на Петър Илиев е една от причините да не бъде приета неговата оставка като изпълнителен директор на „Националната електрическа компания“ (НЕК)...

публикувано на 27.06.19 в 11:53

Експерти от 10 държави участват в конференция за борба с насилието над деца

Българското законодателство има ясно поставен акцент за превенция и закрила на децата жертви на насилие. Това заяви социалният министър Бисер Петков при откриването на международна конференция, посветена на темата за насилието над деца. Пред сградата,..

обновено на 27.06.19 в 11:51

Нови температурни рекорди в Европа

Нови температурни рекорди бяха отчетени в Германия, Полша и Чехия в пика на горещата вълна в Европа. Температури над 40 градуса се очакват днес и утре във Франция, Испания, Гърция и Швейцария.  В Гърция, където миналата година загинаха 100 души..

обновено на 27.06.19 в 11:44

РУО – Стара Загора без компромис по казуса с Основно училище „Свети Никола“

„Проверката на регионалното управление по образованието все още не е приключила, но при разговорите директорът на училището и председателят на изпитната комисия признаха, че не са предоставили формулите по математика на всички ученици в..

публикувано на 27.06.19 в 11:30
Борис Джонсън (вляво) по време на телевизионен дебат с Джереми Хънт.

Претендентите за премиер на Великобритания заобикалят темата Брекзит

Борис Джонсън и Джереми Хънт, двамата претенденти за нов лидер на британската Консервативна партия и премиер на Великобритания, обърнаха повече внимание на имиграцията и образованието, отколкото конкретно на Брекзит в последните си изяви. Освен..

публикувано на 27.06.19 в 11:26

Продължават изслушванията на кандидатите за генерален директор на БНР в СЕМ

Продължават изслушванията в Съвета за електронни медии на кандидатите за генерален директор на БНР. Радио с дългосрочна стратегия към децата и с уникална нощна територия - това са основни приоритети в концепцията за развитие на кандидата за генерален..

обновено на 27.06.19 в 11:20
Лидерът на „Нова демокрация“ Кириакос Мицотакис.

„Нова демокрация“ плаши с нови избори в Гърция, ако няма еднопартийно правителство

Предполагаемият победител на извънредните парламентарни избори в Гърция - консерваторите от „Нова демокрация“ заявиха, че без еднопартийно правителство отиват на нови избори през август. От  туристическия бранш обаче отвърнаха, че „няма да..

публикувано на 27.06.19 в 11:00

Интернетът на нещата променя бита ни

Интернет на нещата се отнася за всяко устройство, свързано с интернет, което събира или споделя данни – мобилни телефони, преносими устройства и слушалки, кафе машини, перални машини. Например, кафе машината може да каже кога кафето е готово,..

публикувано на 27.06.19 в 10:59
Екрем Имамоглу

Екрем Имамоглу встъпва в длъжност като кмет на Истанбул на церемония в четвъртък вечерта

Днес в 18:30 часа пред сградата на Истанбулската голяма община ще се проведе церемонията по предаване на щафетата на новоизбрания кмет Екрем Имамоглу. Това по-рано съобщиха самият той и от областната управа на Истанбул. По-рано се очаква..

обновено на 27.06.19 в 10:53

БСП поиска изслушване на здравния министър Кирил Ананиев

БСП поиска изслушване на здравния министър Кирил Ананиев заради вчерашното му предложение отделения на болници, които не могат да получат достатъчно финансово заплащане, да бъдат закрити. Георги Йорданов от БСП настоя Ананиев да обясни пред..

публикувано на 27.06.19 в 10:37