Националният борд по туризъм с мерки след фалита на „Томас Кук“

Финансови облекчения и повече средства за реклама предлагат от Националният борд по туризъм като мерки за преодоляване на последствията от фалита на туроператора „Томас Кук“. От браншовата организация настояват за среща между държавата и бизнеса,..

публикувано на 15.10.19 в 22:01

Бум на хепатит А в сливенското с. Градец

Висока заболеваемост от вирусен хепатит А е регистрирана в сливенското село Градец, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. Според д-р Даниела Калева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ от началото на годината до седми..

обновено на 15.10.19 в 21:24

Програма "Хоризонт" обобщава деня в "Новинарски час"

Новинарите и репортерите на БНР пресъздават информационната картина на деня и анализират основното политическо, икономическо или спортно събитие.  Във времето, когато голяма част от работещите пътуват към дома,..

обновено на 15.10.19 в 20:49

ЕС не успя да вземе решение за преговорите за членство на Скопие и Тирана

Съвет „Общи въпроси“ не взе решение за започване на преговори за присъединяване на Северна Македония и Албания към ЕС. От финландското председателство заявяват, че министрите на страните-членки ще разгледат отново въпроса след Европейския съвет на..

публикувано на 15.10.19 в 20:35
Джок Полфрийман

Джок Полфрийман напусна Центъра за настаняване на мигранти в Бусманци

Австралиецът Джок Полфрийман напусна днес малко след 19 часа Центъра за настаняване на мигранти в Бусманци.  Полфрийман ще бъде настанен на адрес и ще се явява ежеседмично в районното управление, докато не отпадне забраната да напуска страната...

обновено на 15.10.19 в 20:16

Президентът Радев се срещна с почетни консули на България

Президентът Румен Радев даде висока оценка за приноса на почетните консули на България зад граница за пълноценното присъствие на страната ни на международната сцена. Държавният глава се срещна със 71 почетни консули, представляващи България в 45..

обновено на 15.10.19 в 20:13

Въздухът на Кюстендил е с влошени показатели

Въздухът на Кюстендил е с влошени показатели - особено зимата. Това беше обявено на презентацията на проект по усвояване на норвежкия опит в подобряването на околната среда с участието на Общината. Това е вторият проект на Асоциацията за социална..

публикувано на 15.10.19 в 19:46
Мишел Барние

Мишел Барние: Възможна е сделка за Брекзит тази седмица

Постигането на споразумение по Брекзит, макар и трудно, все още е възможно да бъде договорено тази седмица, заяви главният преговарящ по Брекзит Мишел Барние преди Съвет „Общи въпроси“, който се състоя в Люксембург. Барние запозна министрите..

обновено на 15.10.19 в 18:30
Последици от пожара след сблъсъците между мигранти на гръцкия остров Самос.

Пожар след сблъсъци между мигранти на остров Самос

На гръцките острови, където има бежански лагери, расте напрежението. Тази нощ отново имаше сблъсъци на остров Самос. Жителите искат мигрантите незабавно да напуснат острова, защото по думите им живеят под страх. Правителството в Атина настоява..

публикувано на 15.10.19 в 18:20

Премиера на „Прилепът“ в Музикалния театър

Премиерата на оперетата „Прилепът“ ще се играе в неделя (20-и октомври) на сцената на Музикалния театър. Класиката на Йохан Щраус обещава да е много пищен спектакъл, на който зрителите ще се насладят в продължение на близо 3 часа. Йохан Щраус..

публикувано на 15.10.19 в 18:09