Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Г. Илиев: Използването на СРС-та може да доведе до по - ефективно доказване на престъпления

Използването на специалните разузнавателни средства може да доведе до по-голяма бързина и ефективност при доказване на престъпленията, заяви в предаването на "Хоризонт" "Преди всички" Гроздан Илиев, заместник-председател на Върховния касационен съд и председател на Наказателната колегия. Той посочи още, че основният фактор, който може да подпомогне разследващите органи е обществената съпричастност.

"Знаете колко е трудно да се намерят свидетели, очевидци, лицата, които биха позволило пряко да съдействат за процеса, а специалните разузнавателни средства имат своето място и то е само в рамките на конкретния наказателен процес. Аз не съм сторонник на идеята специалните разузнавателни средства да се използват и на оперативно ниво - тогава, когато става ред за разкриване на престъпления е друг въпрос, но да се използват на оперативно ниво, за да се набират данни, които биха могли да се използват и в следващите етапи", заяви Илиев.

По повод изявленията от затвора на Будимир Куйович, Гроздан Илиев коментира, че няма никакъв проблем съответните органи да си свършат работата, ако той обвинява някого в извършване на престъпление.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна