Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Браншови организации обсъждат състоянието на животновъдството у нас

Браншови организации ще обсъдят състоянието в сектор животновъдство след първите 100 дни от управлението на ГЕРБ. В дискусиите на форума в столицата ще се включи заместник-министърът на земеделието Цветан Димитров и членове на парламентарната земеделска комисия.

Въпреки предприетите от новото правителство мерки, състоянието на животновъдството в България продължава да е тежко, смятат фермерите. Те очакват актуална информация от Министерството на земеделието за конкретните действия, които ще спасят отрасъла.

Кризата в млечния сектор се задълбочава в цяла Европа и ефективният диалог между заетите в бранша и управляващите е наложителен в момента.

Форумът ще премине в дискусия по четири основни точки: усвояване на еврофодновете в отрасъла; Бюджета 2010 – национални доплащания и държавни помощи за животновъдството; промени в законодателството и прозрачност при субсидирането на сектора. Организатори на форума са Националната асоциация на животновъдите, Националната асоциация на месо и млекопроизводителите и Браншовия съюз на животновъдите, които не изключиха последващи протестни действия при липса на адекватна реакция от управляващите в сектора.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна