Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският моряк Панко Тодоров беше изписан от ВМА

Рано тази сутрин от Военно-медицинската академия беше изписан българският моряк Панко Тодоров, който в началото на август, по нареждане на премиера Борисов, беше транспортиран със самолет Иран в състояние на кома. Преди да се отправят към Варна, морякът и неговата съпруга се срещнаха с министър-председателя и министъра на здравеопазването в сградата на Министерски съвет.

Морякът е искал лично да благодари на премиера за незабавната реакция да бъде върнат в страната. По думите на лекарите състоянието му е стабилно, но пациентът все още не може да разговаря и да се движи. За възстановяването му ще са необходими от шест месеца до година и той ще продължи лечението си във Военноморската болница във Варна.

Съпругата на моряка Елена Тодорова е категорична, че ще заведе дело срещу фирмата-корабособственик, за която е работел съпругът й. По думите й никой от фирмата не е проявил до момента интерес към състоянието на моряка, на когото не е известно дали е правена медицинска застраховка.

Фирмата-посредник, която е изпратила на работа Панко Тодоров, пък е отговорила на съпругата, че медицинската застраховка е официален документ и се съхранява от корабособственика. Съпругата на моряка е осъществила връзка с други моряци, на които фирмата е отказала да подпомогне лечението.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна