Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Технологията на "Фиат" скоро идва в САЩ

Италианската автомобилна компания "Алфа Ромео" обяви гордо, че новият й компактен модел МиТо притежава скорост и маневреност като на спортна кола и по-нисък разход на гориво като допълнителен бонус - 10 процента по-мощен и 10 процента по-икономичен автомобил.

Тези примамливи характеристики са предимство за новата двигателна технология на "Фиат", наречена "Мултиъер", която ще бъде показана за първи път при модела "МиТо" на франкфуртското автомобилно изложение тази седмица.

Очаква се скоро технологията да бъде въведена и при моделите на американския автомобилостроителен гигант Крайслер, който, след като подаде молба за съдебна защита от кредитори, премина под контрола на "Фиат".

"Това е технологичен скок", заяви миналата седмица Серджо Краверо, главен изпълнителен директор на "Алфа Ромео", която е собственост на "Фиат", при презентация на "МиТо" на изпитателната писта в Балоко.

Новата технология - която контролира по-добре притока на въздух при циклите на горене - бе в основата на офертата на "Фиат" за придобиването на "Крайслер", която не включваше пари в брой.

Промишлени експерти очакват да видят как ръководството на "Крайслер" ще използва новия дизайн и технология на "Фиат". "МиТо" е образец за тези възможности.

Асошиейтед прес, БТА
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна