Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Орешарски: Чака ни трудна следваща година, но аз лично не очаквам влошаване на ситуацията

\n "Аз не съм пророк. Не бях такъв и миналата година. Предупреждавахме, че има неизвестности, сложихме буфери в бюджета. Но по-всичко изглежда, че дъното е сега, като има добри индикации от външните икономики и оттук нататък би следвало да се очакват обратни тенденции". Това каза Пламен Орешарски, бивш министър на финансите, народен представител от Коалиция за България, в интервю за предаването на БНР „Неделя 150”, по повод кризата и нейното развитие у нас. „Ще бъдем свидетели на труден период до края на тази година и трудна следваща година, но аз лично не очаквам влошаване на ситуацията”, поясни още Орешарски.

По отношение на комисията „АнтиСтанишев” бившият финансов министър коментира, че е хубаво да се провери целият предишен мандат, четирите години. „В общи линии съм запознат с по-големите разходи”, поясни Орешарски и допълни, че е нормално управляващите да имат въпроси. Но е нормално преди да обявяват една сделка или един разход за неправилен, първо да го проверят. „В този контекст е хубаво да поработи тази комисия, но след това да се правят изводите”, добави още Пламен Орешарски.

На въпрос за представените 82 антикризисни мерки от правителството бившият финансов министър заяви, че въпреки агресивната пропаганда в последните два месеца, голяма част от мерките са продължение на досегашни политики. „Не откриваме автентични мерки и подходи”, посочи още той.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна