Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

19 души загинаха при нападения и взривове в Северен Ирак

\n

Деветнайсет души загинаха, а един човек беше ранен днес при отделни нападения и взривове в и около северния иракски град Мосул, съобщи ДПА, като се позова на служители по сигурността.

\n

"Двама полицаи бяха убити, а един беше ранен при сблъсъци между въоръжени лица и иракската полиция в област Йермук, западно от Мосул", каза източник от полицията. Той добави, че двама цивилни били убити, след като нападатели открили огън в област Ал Митхак.

\n

Петнайсет иракски войници загинаха, след като приготвени за обезвреждане боеприпаси избухнаха по време на транспортиране край Мосул. Сред убитите има висш офицер. Боеприпасите били заловени от армията при операция в района.

По-рано днес иракските сили арестуваха близо до градовете Самара и Тикрит четирима затворници, избягали в сряда вечерта от затвор в северната част на страната. Вчера беше заловен и друг избягал затворник. Властите продължават да издирват още 11 бегълци.

\n

Разследването установи, че надзирател е помогнал на затворниците да избягат. Заради инцидента беше уволнен високопоставен служител от антитерористичното звено на местната полиция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна