Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души бяха ранени при взрив пред казарма в Милано

\n

Двама души бяха ранени при взрив пред казарма на италианските карабинери в Милано, съобщиха АНСА и електронното издание на в. "Кориере дела сера".

\n

Мъжът, който тази сутрин причини с пакет бомба взрив пред казарма на карабинерите в Милано, е либиец, съобщи електронното издание на в. "Кориере дела сера". Според очевидци, мъжът извикал "Махайте се от Афганистан!". При нападението, той е загубил ръката си и има тежки травми по лицето.

\n

Леко пострадал е и карабинер, който се намирал в будка на часовой на входа на казармата. На нападателя била оказана спешна медицинска помощ на място, след което бил откаран в болница.

\n

Полицията засега има няколко версии за експлозията. Според едната версия се предполага, че мъжът с пакета е имал намерение да влезе в казармата и да се взриви вътре, но пакетът се е взривил по-рано от предвиденото, пише "Кориере дела сера". Има също съмнения, че мъжът е носел пакета на друго място, но той е експлодирал погрешка пред казармата. Според трета версия мъжът е хвърлил пакета по сградата на казармата, съобщава от своя страна АНСА.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна