Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Левски" игра достойно, но загуби като гост от "Виляреал" с 0:1

© 'Снимка:   www.uefa.com'

Виляреал - Левски 1:0
Българският шампион "Левски" загуби първата си среща от Лига "Европа", след като отстъпи с 0:1 на испанския футболен клуб "Виляреал".

В първата среща от група "G", която се игра на "Ел Мадригал", единственото попадение вкара бразилският национал Нилмар в 72-та минута.

"Виляреал" упражни много сериозен натиск над "Левски" в началните минути на мача, но Робер Пирес, Кани и Жонатан Перейра пропуснаха до донесат бърз гол за отбора си. Постепенно обаче домакините спряха вихрените атаки и българският шампион се стабилизира в защита.

"Левски" успя да изравни играта след средата на първото полувреме и в неговия край бе изключително близо до изненадата.

В 44-та минута Жоазиньо проби отлично по левия фланг и пусна страхотен пас към Лъчезар Балтанов, но ударът на юношата на "Левски" бе избит от бранител на "Виляреал".

От последвалия корнер Шакиб Бензукан не успя да стреля точно с глава, след като бе оставен непокрит от защитата на домакините.

Испанците започнаха второто полувреме със силен натиск към вратата на "Левски", но Перейра пропусна няколко отлични положения за гол. Той не успя да вкара топката в мрежата на Георги Петков в две мелета в наказателното поле, като в една от ситуациите Веселин Минев изби от голлинията.

В последствие Перейра бе заменен от Джузепе Роси и логичното се случи. В 72-та минута италианецът проби на скорост отляво и за Нилмар не бе проблем да открие резултата за 1:0 в полза на "Виляреал".

С този гол играчите на "Виляреал" се успокоиха и позволиха на "сините" да изнесат играта извън тяхната половина. В атаката след гола Жоазиньо успя да вкара топката в мрежата на Диего Лопес, но бразилското крило се намираше в положение на засада. Това беше и последното положение за "Левски" в мача. За сметка на това играчите на "Виляреал" пропуснаха още няколко
възможности, като главно действащо лице бе Джузепе Роси. Той обаче не успя да вкара от пряк свободен удар.

Старши треньорът на "Левски" Ратко Достанич заяви след мача: "Имахме две положения през първото полувреме, но не успяхме да вкараме гол. Доволен съм от отбора, защото показахме характер. Балтанов и Генев ми направиха много добро впечатление и аз съм доволен от тях. Ще играем на 100 процента на своите възможности в оставащите мачове в Лига "Европа" и в България. Ако продължаваме така, ще спечелим и точки".

В другия мач от група "G" "Залцбург" надви като гост с 2:1 "Лацио" с попадения на Шимер и Янко в края на мача.

Класиране в група "G" на турнира Лига "Европа":

1/ Залцбург 1 1 0 0 2:1 3 точки
2/ Виляреал 1 1 0 0 1:0 3
3/ Лацио 1 0 0 1 1:2 0
4/ Левски 1 0 0 1 0:1 0 точки
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна