Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА еднолично начело в класирането след труден успех с 1:0 срещу "Сливен"

Тодор Тимонов отбеляза единствения гол за ЦСКА при трудната победа над "Сливен" с 1:0.Снимки: cska.bg
Отборът на ЦСКА излезе еднолично начело в класирането на "А" футболната ни група след трудна победа с 1:0 над "Сливен" като домакин. Тодор Тимонов донесе трите точки за "червените" с гол преди почивката. През второто полувреме гостите от "Сливен" играха по-добре и само малшанс им попречи да си тръгнат с точка от стадион "Българска армия".

Старши треньорът на ЦСКА Любослав Пенев даде почивка на някои от титулярите, които играха срещу "Рома" в четвъртък в турнира за Лига Европа. Шанс за изява получиха вратарят Ивайло Петров, който изигра първи минути в официален мач този сезон, Александър Бранеков, Светослав Петров и Тодор Тимонов. След почивката в игра се появиха и португалците Руи Мигел и Давид Силва.

ЦСКА доминираше през първото полувреме, но не създаде много голови положения. В 29-а минута защитникът Костадин Стоянов уцели напречната греда с глава след центриране от дясно на Тодор Тимонов. Две минути преди почивката Тодор Тимонов отбеляза единственото попадение, след като овладя топката на гърди и с мощен удар под гредата не остави шансове на вратаря на "Сливен".

След почивката играчите на ЦСКА решиха, че преднината от един гол е достатъчна за трите точки и позволиха на гостите да вземат инициативата. Пет минути преди края Йордан Минев спаси победата на ЦСКА, след като изби от голлинията удар с глава на Стефан Киков. В последната минута на добавеното време Илия Илиев направи нов пропуск за "Сливен", като изстрелът му премина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата.

Среща от 8-ия кръг на "А" футболната ни група:

ЦСКА - "Сливен" - 1:0
1:0 Тодор Тимонов 43'

В класирането начело е ЦСКА с 22 точки, "Черноморец" има 20, а "Локомотив" София е със 17.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени