Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"ЦСКА" отговори на Тодор Батков с декларация в интернет

Снимки: cska.bg
Ръководството на "ЦСКА" разпространи на официалния си сайт в интернет декларация, чрез която отговори на нападките на президента на "Левски" Тодор Батков. Ето и целия текст на декларацията:

С настоящия коментар, ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД декларира следното:

Обвиненията на г-н Тодор Батков, че срещу членовете на Надзорния съвет на "ЦСКА" - г-н Димитър Борисов и г-н Иво Иванов, съществуват висящи дела за измами, изнасилвания и други тежки престъпления, са абсолютно неверни. В потвърждението на този факт са удостоверения издадени от Националната Следствена Служба и Министерство на Вътрешните Работи, от които е видно, че срещу посочените членове на НС на клуба не са налице каквито и да било висящи наказателни производства. Срещу тях няма и постановени присъди. На обществеността следва да бъде пояснено, че няма висящи дела, във връзка с членовете на Управителния съвет или Надзорния съвет на ПФК "ЦСКА", така че подобни твърдения са опит да се манипулира общественото мнение с недоказани и непроверени по надлежния ред обвинения.

По другото "обвинение", а именно организиране и поръчителство на "измама" с цел манипулиране на резултат от спортно събитие, ПФК "ЦСКА" заявява, че нито клубът нито отделни членове, на който и да е от органите му, няма отношение към подобни неправомерни действия и остро осъжда всякакви такива. Предвид обстоятелството, че компетентните органи тепърва ще се произнесат, каквито и да било конкретни коментари към настоящия момент биха били неуместни. Що се отнася до твърденията на г-н Батков за неизплатени задължения на ПФК "ЦСКА", за ползването на спортни съоръжения, следва да се посочи, че голямата част от тези задължения са натрупани още през 2006 година и преди прехвърлянето на клуба към настоящия собственик.

Въпреки това подчертаваме, че настоящото управление на ПФК "ЦСКА" полага максимални усилия за погасяването на посочените задължения. В тази връзка, вече бяха проведени успешни разговори със спортния министър г-н Свилен Нейков и бяха предприети необходимите законосъобразни действия.

За нас е непонятно, и защо г-н Батков разгласява информацията, че ПФК "ЦСКА" има натрупани данъчни задължения и в каква връзка, при положение, че те са натрупани преди прехвърлянето на клуба на сегашния собственик и след като именно след прехвърлянето започна изплащането на тези задължения на клуба. Ние се отнасяме с разбиране към неудобната ситуация, в която изпадна г-н Батков, а също и към някои финансови проблеми. Но това не е основание с неверни твърдения да се отклонява вниманието на обществеността.Не бива с лека ръка да се уронва престижа и доброто име на един от големите български футболни клубове, какъвто и "ЦСКА".

В сайта са публикувани и служебна бележка от Националната следствена служба и удостоверение от МВР.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна