Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повишение в цените на БФБ

 

Днешната борсова сесия приключи с повишение в цените на повечето компании, като SOFIX за пръв път през тази седмица реализира дневен ръст от 1,31%, като приключи на ниво от 475,7 пункта. От  индексите с повишения са още BG40 и BGTR30 покачвайки се съответно от 0,89% и 0,78%, а само индикаторът отчитащ движенията на дружествата със специална инвестиционна цел загуби 0,55% от вчерашното си ниво на затваряне.Скучната сесия приключи с оборот на стойност 507 хиляди лева, като 1/5 бе реализиран извън регулиран пазар.

Еврохолд България АД бе най-търгуваната компания за деня с прехвърлени близо 29 хиляди книжа при превес на купувачите, което се отрази на борсовата котировка на дружеството отчитайки ръст 3,97%.

От по-ликвидните компании повишение в цените си реализираха Стара планина холдинг АД и Зърнени храни България АД с ръстове от 4,65% и 2,57%, а Българска роза-Севтополис АД, Първа Инвестиционна Банка АД и Спарки Елтос АД-Ловеч са нагоре с над 2%.

Синергон Холдинг АД бе най-губещата компания на официален пазар с понижение от 2,33%, а на неофициален пазар Оптела-лазерни технологии АД загуби 3,22%, докато Адванс Екуити Холдинг АД се смъкна с 4,76%.

 

 

По публикацията работиха: Момчил Бъчваров, ИП” Бул Тренд Брокеридж” ООД
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна