Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миньор, Ботев Пловдив и Монтана с победи във футболното първенство

Резултати от мачовете в 11-тия кръг на "А" футболната ни група

Миньор – Черноморец 2:0
С
лед като се наложи над ЦСКА с 3:0 като гост в предишния кръг на „А” група, Миньор победи и водача в класирането Черноморец. На стадиона в Перник възпитаниците на Антон Велков се наложиха с 2:0 над бургазлии.
Първото попадение бе дело на Николов в 26-ата минута. Вторият гол бе вкаран от Олегов в 61-ата минута. След успеха Миньор вече е на пето място в класирането с актив от 16 точки. Черноморец все още водят в подреждането, но ако утре ЦСКА победи Литекс в Ловеч, ще ги измести от първото място.

Ботев Пловдив – Локомотив Пловдив 1:0
Ботев спечели първата си победа в първенството срещу градския съперник Локомотив. Единственото попадение успя да отбележи Морини в 85-ата минута. Мачът между двата пловдивски отбора бе изключително оспорван, като победата можеше да бъде спечелена и от домакините, и от гостите. След края на двубоя играчите на двата тима започнаха да се бият в средата на терена, но ситуацията бързо бе овладяна. Въпреки успеха тимът на Ботев продължава да е на последно място във временното класиране с актив от четири точки.  Локомотив Пловдив е на 13-о място с осем точки. След мача се разиграха грозни сцени, а полицай бе ударен. Очаква се и двата тима да понесат сериозни санкции.

Монтана – Спортист 1:0
Монтана победи като домакин Спортист Своге в мач от 11-ия кръг на „А” група. Единственото попадение в срещата вкара Иванов в 40-ата минута. От точката на дузпата той не даде шанс на вратаря Кючуков. След почивката гостите се опитаха да върнат гола, но така и не стигнаха до опасен удар. Гаджев от състава на домакините получи червен картон. Монтана е на девета позиция с 11 точки, а Спортист Своге се намира на 15-о място със седем спечелени точки.

От 19:00 часа
Левски – Локомотив Мездра

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна