Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъри Стоилов остава начело на националите, Иван Колев си тръгва

 

Селекционерът на националния ни отбор по футбол Станимир Стоилов остава на поста си и за европейските квалификации - това реши единодушно Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз (БФС) на свое заседание. Членовете на Изпълкома се обединиха около становището, че не е моментът за треньорска рокада и гласуваха пълно доверие на Стоилов.

Договорът на селекционера на младежкия национален отбор Иван Колев обаче няма да бъде подновен. Ръководството на БФС не е доволно от резултатите на младежите и ще търси друг вариант за селекционер. Постът е бил предложен на
Павел Дочев, който обаче е е отказал.

Президентът на БФС Борислав Михайлов заяви след Изпълкома, че конкретна оценка на работата на Станимир Стоилов не е била поставяна, но щом му се дава шанс да продължи да работи с националите, тя  явно не е отрицателна.

В отчета на селекционера като причина за неуспешната квалификационна кампания за ЮАР 2010 бе изтъкната липсата на някои основни футболисти поради контузии и наказания. Стоилов отбеляза като плюс в работата си значително
по-нападателната игра на националния отбор в последните мачове.

Чуждестранен специалист ще бъде назначен на работа в БФС за координатор на направление Детско-юношески футбол, реши Изпълкомът на футболната централа.
Борислав Михайлов разкри, че са водени разговори с Италианската и Испанската футболна федерация, а запитвания ще бъдат направени и към Холандската и Френската футболни централи.

Над 5 милиона лева са похарчени за подготовка на националните отбори (мъже, младежи и юноши) за последните по-малко от две години. Три милиона от тази сума е отишла само за представителния отбор. На предстоящия лагер-сбор на националния отбор за двете контроли този месец ръководството на БФС ще се срещне с футболистите и ще бъдат обсъдени всички текущи проблеми. Вероятно ще бъдат направи промени в правилника по отношение на премиите и сумите за повиквателни.

Изпълкомът реши още футболното ни първенство да завърши на 15 май.
Пролетният полусезон в шампионата ще започне на 27 февруари и ще завърши в средата на май по препоръка на ФИФА заради предстоящото световно първенство през юни 2010 в Южна Африка.

По публикацията работи: Калин Катев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна