Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Трайчо Трайков не е допуснал конфликт на интереси

Енергийният министър Трайчо Трайков не е допуснал конфликт на интереси, смята Парламентарната комисия за борба с корупцията. Това е отговорът на сигнала, който КБ подаде срещу министър Трайков.

Решението на комисията ще бъде окончателно след като на следващо заседание бъде гласуван цялостен доклад, каза председателят Яне Янев. Засега той прогнозира, че ще има възражения само на депутата Бойко Великов, който е представител на КБ. На днешното заседание обаче и Великов е подкрепил становището, каза Яне Янев.

Преди седмици Корнелия Нинова от КБ внесе сигнал, че кабинетът е одобрил за инвеститор по проекта "Горна Арда" компания с участие на австрийските EVN и "Алпине". Преди да стане министър Трайков е заемал длъжността прокурист на дружеството EVN и според закона не може да упражнява контрол по проекта "Горна Арда", сигнализираха от КБ. Комисията днес обаче е счела, че като прокурист Трайчо Трайков е действал по решение на УС и не носи персонална отговорност. 

"Чухме становището на експертите, че категорично в моя случай длъжността прокурист не попада в хипотезите на закона и че в този смисъл сигналът на г-жа Нинова е бил абсолютно фалшив и заблуждаващ, и губещ времето на всички ни", заяви министър Трайков.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна