Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Легендарният вокал на UB40 пристига за първия си концерт в България

 Али Кембъл, основателят на една от най-легендарните британски групи UB40, ще дойде за своя първи концерт у нас на 20 декември 2009.

Фронтменът на реге любимците ни UB40 е издал заедно с групата 18 студийни албума, с реализирани продажби от над 70 милиона копия по целия свят и над 40 сингъла в ТОП 40 на Острова, както и още три солови албума. Али Кембъл има награда "Ivor Novello" за международни постижения, а през 2007 заедно с UB40 беше номиниран за ГРАМИ в категорията "Най-добър реге албум". 

UB40 е група, създадена през 1978 година в Бирмингам. Те имат над 50 успешни сингъла в класациите на родната си Великобритания, а от албумите им са продадени над 70 милиона копия по целия свят.

След почти 30 години с UB40, Али Кембъл реши  да продължи напред сам. Последните концерти на групата заедно с него бяха през февруари 2008 в Австралия, Нова Зеландия и Уганда.

Соловият албум на изпълнителят "Running Free" (втори поред в кариерата му) дебютира на номер 9 в класацията за албуми на Острова. Малко по-късно към Кембъл се присъединява и кийбордистът на UB40 Майкъл Върчу.

През 2009 Али Кембъл е готов с третия си солов албум "Flying High". Той и групата му не спират да свирят на живо по целия свят, включително в Русия, Африка,Австралия, Нова Зеландия и Обединеното кралство.

Али Кембъл представя на публиката по целия свят както класиките, с които е добре известен като "Red Red Wine" и "Kingston Town", така и новите песни от последните му албуми. Али остава верен на голямата си любов регето, като не спира да се развива и вдъхновява музикално.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени