Писателите-странници представиха своята първа антология - "Абсент"

Организацията на писателите-странници представи на пазара своята първа антология - "Абсент". В сборника участват творби на 16 автори, предимно под 25-годишни, които са били част от литературните четения, проведени в барове в София. За..

публикувано на 26.05.17 в 16:02

Първо участие на България в етнофестивала „Карасага“ в Канада

За първа година България ще участва в етнофестивала „Карасага“, който се открива днес в канадската провинция Онтарио. Нашата страна ще има свой павилион на събитието, което се провежда между 26 и 28 май и ознаменува многообразието на културите в..

публикувано на 26.05.17 в 09:59

Калин Арсов за пиесата си "Котката със сините очи"

Златна Костова  ни среща с режисьора Калин Арсов минути преди представление.  Той ви кани на авторския си спектакъл "Котката със сините очи" в Театър "Сълза и смях" на 25 май. Една смешно-тъжна и трогателна история, през която ще ви преведат две..

публикувано на 25.05.17 в 20:23

Екипът на филма "Бензин" се среща със зрители

Българският филм "Бензин" е режисьорският дебют на Асен Блатечки . В атрактивния филм с бързи коли и ефектни каскади той си партнира с Калин Врачански , Башар Рахал и Майкъл Медсън . Сюжетът разказва как след 15 години в затвора талантлив..

публикувано на 25.05.17 в 14:31
Тихомир Витков

Тихомир Витков с изложба миниатюри "Пясъчни приказки"

Художникът-сценограф Тихомир Витков живее и работи в Ловеч. Основател и председател на сдружението "Синя зона". До края на май, неговата изложба с миниатюри, озаглавена "Пясъчни приказки" ще остане във фоайето на "Интерпред". От немногото..

публикувано на 25.05.17 в 09:24

В Оряхово посрещат 24 май с примера на "Пролетна измама"

В малкия крайдунавски град Оряхово посрещат 24 май с примера на театрална постановка. Спектакълът "Пролетна измама" на режисьора Никола Петков и с участието на "артисти със сребро в косите", сред които Емилия Радева и Гинка Станчева , е по..

публикувано на 24.05.17 в 14:44
Силвия Томова

Силвия Томова за българската литература

Писането на книги винаги е самотно и далечно, но в днешно време е и модерно. Това подчерта в интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" писателката Силвия Томова : Всеки си мисли, че като разполага с клавиатура, може да пише поезия,..

публикувано на 24.05.17 в 14:20
Венцислав Занков

Венцислав Занков: Железният орден е отличие извън легитимиращите награди на властта

Инициативата на художника Венцислав Занков за връчване на Железен орден за съвременно изкуство продължава и тази година, но с променена дата. За разлика от предишни години, тази година тя е преместена от 1-ви май на 24-ти май. Церемонията ще се..

публикувано на 24.05.17 в 13:13

Букви оживяват в нетрадиционен прочит на Дамян Дамянов и приятели

Дамян Дамянов кани на изложбата си "Под езика". Тя е част от културната програма на тазгодишния Пролетен базар на книгата. Включва 60 идеограми и дефинициите към тях. В предаването "Преди всички" по "Хоризонт" авторът на идеята сподели: Става въпрос..

публикувано на 24.05.17 в 12:38

Горна Бела речка отваря врати за Фестивала на спомените и козето мляко

„Любов / педагогика / училище"  - върху тази тема ще се фокусира 14-ият фестивал на спомените GOATMILK. Между 24-ти и 28-и май хора на изкуството, документалисти, преподаватели, терапевти, студенти от България и света ще дискутират в село Горна Бела..

публикувано на 24.05.17 в 11:52