Фотографът Кирил Станоев споделя в изложба вдъхновения от софийския битпазар

Домът на хумора и сатирата в Габрово представя първата самостоятелна музейна изложба на фотографа Кирил Станоев. Тя е озаглавена „Събота сутрин, -2 °С, усещат се като -7 °С“ и е вдъхновена от софийския битпазар. В нея публиката ще види..

публикувано на 21.02.19 в 13:02
Афиш за прожекцията на филма „Пътят на воина“

Галя Тодорова за героя от "Пътят на воина": Отец Георги е истински народен будител

В кино „Одеон“ в столицата ще има прожекция на документалния филм „Пътят на воина“. Вече две години филмът, който получава много награди се прожектира с успех както у нас, така и зад граница. Лентата разказва за отец Георги от Жегларци...

публикувано на 21.02.19 в 12:27

Вечният въпрос на Хамлет звучи на 45 езика в Малката базилика в Пловдив

Международният ден на майчиния език, ще бъде отбелязан в Пловдив с четене на Шекспир на повече от 45 езика. Празникът ще се състои тази вечер в Малката базилика в Пловдив и се организира от Българо-турския литературен клуб. Денят на майчиния..

обновено на 21.02.19 в 12:24

Студенти от НАТФИЗ представят танцов спектакъл по Чехов

Утре вечер от 19,30 часа третокурсниците от класа на проф. Александра Хонг „Театър на движението – пантомима“ ще излязат на Сцена 47 в НАТФИЗ, за да играят за първи път „1001 страсти“. Това е технияj дипломен спектакъл, който у нас поставя Олег..

публикувано на 21.02.19 в 12:03

Фестивал в Банско показва 10 премиерни филма за ски, сноуборд и зимни приключения

10 премиерни филма за ски, сноуборд и зимни приключения ще бъдат представени на зимната кинопанорама в Банско, която започва тази вечер. Събитието съвпада и със кръговете от световната купа по ски, които стартират утре. Така любителите на зимните..

публикувано на 21.02.19 в 10:58
Карл Лагерфелд

Карл Лагерфелд ще бъде кремиран без церемония

Карл Лагерфелд ще бъде кремиран без церемония, а неговата прах ще бъде разпръсната заедно с тази на майка му и любовника му, обяви неговият лейбъл, цитиран от АФП. „Желанията му ще бъдат уважени“, каза говорителка на марката „Карл Лагерфелд“, ден..

публикувано на 20.02.19 в 17:35

Образователни ателиета приобщават децата към музейната среда

26 музеи и галерии в страната са спечелили финансиране по програмата "Образователната среда в музея". Тя е съвместна инициатива на М инистерството на културата и МОН. Целта е децата да се приобщят към музейната среда чрез обучения на място. Чрез..

публикувано на 20.02.19 в 10:33

Тематични музейни турове в "Квадрат 500"

Специални тематични музейни турове започват от тази събота в "Квадрат 500". Постоянната експозиция на националната галерия представя по принцип най-значимите образци на българското изобразително изкуство, както и произведения на европейски майстори,..

публикувано на 20.02.19 в 10:00

Премиера на книгата "Кой си ти?" на Анамария Коева

Това е книга за всеки читател, който се припознае в нея, заяви в интервю за предаването на БНР "Нещо повече" Анамария Коева, която е автор на книга с поезия „Кой си ти?“, чиято премиера ще се състои утре вечер в Съюза на българските журналисти. „Кой..

публикувано на 19.02.19 в 20:02
Емил Минчев - авторът на

Сборникът "Ковчег с кошмари" - вече и в една от големите платформи за електронни книги

Заглавието аз лично бих го превел "Ковчег с кошмари", заяви в интервю за предаването ни "12+3" Емил Минчев, чийто сборник с 13 страшни истории наскоро беше публикуван в една от големите платформи за електронни книги.  „Има разкази на ужасите,..

публикувано на 19.02.19 в 19:55