Андрей Даниел: Извън хората смисъл няма

Сигурно по някакви координатни системи трябва да съм „успял“ , въпреки че това понятие не е най-доброто за един човек, който се чувства добре в средата си и с професията си. Никога не съм съжалявал за избора си да се занимавам с изкуство...

публикувано на 20.01.17 в 18:05

Варненският драматичен театър открива сезона с "Влюбеният Шекспир"

Правенето на сценична адаптация по филмов сценарий е много трудно, но тук ми помогна един много добър британски драматург Лий Хол. Той е свършил една важна работа преди мен, а аз след това съм прибавил свои идеи и възможности, свързани с..

публикувано на 20.01.17 в 17:12

Дискусия за бъдещето на детската книга ще се проведе в събота в клуб Перото

Не съм се и надявала, че в рамките на моя живот държавна институция ще обърне внимание на детската литература. Това каза популярната детска писателка Юлия Спиридонова в предаването „Хоризонт за вас“ по повод дискусията за бъдещето на..

публикувано на 20.01.17 в 16:38

Явор Ганчев: Свинтила не се отнасяше ласкаво към университетските среди

Не само Владимир Свинтила, но и други интелектуалци от световно ниво не са получили нужното признание у нас. Особеност на българската среда, в която мнозина творци и интелектуалци са фактически част от едно световно интелектуално..

публикувано на 20.01.17 в 15:34

Фолклорен център предлага във всяко училище да има обучение по българско народно творчество

Обучение по българско народно творчество във всяко училище предлагат от един от най-големите фолклорни артцентрове. Зимният фестивал "Нестия" пък има намерение до края на най-студения сезон да представи народните обичяи и танци във всички големи зимни..

публикувано на 19.01.17 в 16:04

В новия частен Théatro има зала на името на проф. Гриша Островски

Нов частен театър отвори врати на ул „Върбица“ в София. Това е трети театрален проект на този адрес. В Théatro има зала, носеща името на проф. Гриша Островски. Идеята за частния театър и за специалната зала е на актьопрът, режисьр и продуцент..

публикувано на 19.01.17 в 15:59

Книгата "Ятрогения или Освобождаваща психиатрия" с премиера на български език тази вечер

За първи път на българския пазар ще бъде отпечатана на български език книгата "Ятрогения или Освобождаваща психиатрия" на видния български психиатър професор Никола Шипковенски .Нейната премиера ше се състои тази вечер от 19 часа в една от централните..

публикувано на 19.01.17 в 12:05
Дамян Дамянов в едно свое интервю казва за Лили Иванова, че тя е

Надежда Захариева: Каквото и да му се случеше, Дамян Дамянов го превръщаше в стихотворение

Навършиха се 82 години от рождението на един от най-обичаните български поети Дамян Дамянов. Той е роден на 18 януари 1935 година в Сливен. Първите си стихове публикува през 1949 година във в. „Сливенско дело“. Съпругата му поетесата..

публикувано на 19.01.17 в 07:00

Валентин Ганев: Тайната на успеха е заключена някъде, където не винаги можеш да намериш ключа

Тази седмица се състоя премиерата на пиесата „Валентинов ден“ в „ Сити Марк Център за Изкуство “. Автор е Иван Вирипаев, един от най-известните съвременни руски драматурзи. Той е избрал за мото на „Валентинов ден” думите на арабски философ: „Има само..

публикувано на 18.01.17 в 12:03
Христо Карастоянов

Христо Карастоянов: Любовта е нещото, което би трябвало да ни спасява

Един изпуснат в новогодишната нощ влак събира четирима мъже, за да им припомни техните приятелства и техните предателства. Връща ги в годините на мъчителни влюбвания и небрежни разминавания, намерения и пропадания. Оживява и споменът за 1968 г., за..

публикувано на 17.01.17 в 18:04