Недялко Славов

Романът "Камбаната" на писателя Недялко Славов носи изключителен емоционален и социален заряд

Най-новият роман на пловдивския писател Недялко Славов - "Камбаната", носи изключителен емоционален и социален заряд. Книгата е доказателство, че Недялко е явление в българската литература. Книга, която те стъписва, отрезвява и събужда..

публикувано на 23.02.17 в 13:33

В Ямбол започна фестивалът "Кукерландия"

Днес в Ямбол беше открит Международният маскараден фестивал "Кукерландия".  Освен конкурсната програма за маскарадните групи, е предвидена и изпъстрена с много събития съпътстваща програма. Повече за 18-то издание на фестивала чуйте в репортажа на..

публикувано на 22.02.17 в 18:12

Анри Кулев поставя "Лили и вълшебното бисерче" в Софийската опера

Режисьорът на приказната анимация "Пук" Анри Кулев пренася сюжета на филмчето в Софийската опера. Той поставя на сцената тази чудна приказка на Валери Петров , а детската опера се нарича "Лили и вълшебното бисерче".   За мен това е класически..

публикувано на 22.02.17 в 18:08

S INNER

На 24-и февруари от 20 ч. на сцената на Дерида Денс Център ще се играе спектакъла „S INNER“ на хореографа Живко Желязков, който е номиниран за награда „Икар“. Тази номинация е признание за работата на целия екип! В представлението участват..

публикувано на 22.02.17 в 17:42

„Лебедово езеро“ на Матю Борн очарова българската публика

Eдно от най-вълнуващите преживявания в живота ми беше гостуването в Телавивската опера на гастролиращия спектакъл на трупата на Матю Борн с балета „Лебедово езеро“ през лятото на 2014 г. За първи път тогава гледах „на живо“ толкова новаторска, гениална..

публикувано на 22.02.17 в 16:28

Спектакълът "А помните ли?" отново събира на софийска сцена любими български артисти

Звезди със "сребро в косите и звезди в очите" се събират на 25-ти февруари с премиерния за сцената на "Ситимарк Арт център" в София концерт-спектакъл "А помните ли?" на режисьора Никола Петков. Представлението, осъществено от Клуба артисти със сребро в..

публикувано на 22.02.17 в 16:13
Френските Алпи  - Мон Моди

Шест планинарски филма идват от Франция за премиера в София

Празник за всички любители на планината, на документалното кино и френската традиция в алпинизма ще бъдат вечерите на 23-ти и 24-ти февруари в Дома на киното в София. През тези дни един от най-старите киносалони в столицата ще бъде домакин за шест филма,..

публикувано на 22.02.17 в 15:40
Стайко Мурджев

Стайко Мурджев: "Еквус" е образец на съвременния психологически театър

Режисьорът Стайко Мурджев предлага нов прочит на "Еквус" от Питър Шафър.  Тази пиеса е образец на съвременния психологически театър , смята режисьорът.  Със сигурност това е едно много голямо предизвикателство и със сигурност постановката на Гриша..

публикувано на 22.02.17 в 14:44

Разказ за "невидимите деца" през обектива на Красимира Василева

В Клуба на фоторепортера в София от днес може да се докоснете до "невидимите деца", които ни показва авторката Красимира Василева . В ефира на "Хоризонт" тя разказа за едно от децата, които са герои в експозицията -  Любчо: Любчо е едно дете, до..

публикувано на 22.02.17 в 13:12

Благуните излизат на театралната сцена в спектакъла "Още един прекрасен ден"

Симпатичните герои от първия български куклен сериал "Благуните" ще оживеят и на театралната сцена в спектакъла "Още един прекрасен ден", като първите срещи с тях са насрочени за 25-и и 26-и февруари от 11.00 часа в театър "Театро". Техният създател -..

публикувано на 22.02.17 в 12:53