Мая Праматарова за 30-ото издание на Международния московски панаир на книгата

Мая Праматарова дълги години живее и работи в Ню Йорк, била е и драматург в Народния театър "Иван Вазов", а сега работи в Българския културен център в Москва, който има сериозен принос за участието на българската литература на ежегодния Панаир на книгата в..

обновено на 19.09.17 в 16:23

В Пловдив откриват изложба на детски рисунки на български деца, живеещи в Испания

В Пловдив се открива изложба на 300 детски рисунки на български деца, които живеят в Испания. Изложбата е под наслов "Заедно можем всичко": В интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" Мими Линева , която е детска учителка и..

публикувано на 18.09.17 в 19:24

Кинотека – първият полски филмов фестивал в България

Полският институт в София организира първо издание на полски филмов фестивал в България, наречен „Кинотека“ В предаването „Хоризонт до обед“ директорът на Института Ярослав Годун разказа, че фестивалът включва 14 филма, които досега не са..

публикувано на 18.09.17 в 13:22
Ардино

Започнаха традиционните есенни културни празници в Ардино

В родопския град Ардино започнаха традиционните есенни културни празници. За участие в тях пристигнаха стотици наши изселници в Турция и Западна Европа. В празничната програма участват танцовата формация "Балканика" и женската фолклорна група..

публикувано на 16.09.17 в 16:52

Ивайла Тодорова: Септември е месецът на Пловдив

Септември е месецът на Пловдив. Толкова много може да видите и почувствате само в Пловдив. Това каза в предаването „Хоризонт за вас“ Ивайла Тодорова , отговорник за Малка базилика в Пловдив. От днес започва Нощта на музеите, галериите..

публикувано на 15.09.17 в 16:57
Велислав Минеков

Реставрацията трябва да спре там, където започва хипотезата

В Парламента се появи нещо, което просветна и изгасна, остана абсолютно нечуто. Това е предложението, наречено с комичното за мен име Закон за Великите стари столици. Това е кич, извинявайте.  Така проф.  Велислав Минеков  коментира проекта за..

публикувано на 15.09.17 в 14:19

Училищата вземат "Писател назаем"

Александър Кръстев, който е част от екипа на най-големия сайт за книги у нас "Аз чета" представи в ефира на "Хоризонт" проекта с интригуващото заглавие "Писател назаем", който ще срещне  учениците със съвременните български писатели.  Целта на проекта..

публикувано на 15.09.17 в 14:15

Първите книжари на столицата – носители на европейски традиции и национален дух

Документалната изложба "Първите книжари на столицата - носители на европейски традиции и национален дух" може да се види от днес в Столичната библиотека. Еспозицията, която представя първите книжари, печатари и издатели, работили в София от..

публикувано на 15.09.17 в 12:43

Преводачката Снежина Русинова-Здравкова с три премиери

Театралният сезон започва ударно за преводачката от френски Снежина Русинова-Здравкова с три премиерни пиеси, които за първи път се поставят у нас. На 13 септември Младежкият театър „Николай Бинев“ вдигна завесата на Голямата си сцена с..

публикувано на 15.09.17 в 10:49

Изложба на Константин Анастасов се открива тази вечер в Пазарджик

"Дневник от морето" е заглавието на изложбата на художника Константин Анастасов , която ще бъде представена тази вечер в Пазарджик. Това е една изложба, проворкирана от движението, динамиката и голямата любов към морето, дневник на отминалото лято,..

публикувано на 14.09.17 в 16:14