Даниел Вълчев предаставя новата си книга

Бившият министър на образованието Даниел Вълчев представя новата си книга с разкази на 23-и ноември от 19 часа в НДК. В предаването "Преди всички" той обясни: Всеки човек си избира да прави това което му е интересно, което мисли че умее да..

публикувано на 21.11.17 в 10:15

Стефан Данаилов представя „Романът на моя живот“ на 75-ия си юбилей

Актьорът Стефан Данаилов представя на  75-ата си годишнина „Романът на моя живот“, написан в съавторство с журналиста Георги Тошев. За предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“  Тошев сподели, че приема като професионален комплимент доверието на..

публикувано на 20.11.17 в 18:24

Началникът на следователите в Плевен пише хумористични разкази

Цвятко Камбуров е познато име в съдебната система. Той е дългогодишен следовател, а сега директор на Окръжната следствена служба в Плевен. Има чувство за хумор, пише интересни истории, разкази. Негови произведения са публикувани в новия..

публикувано на 20.11.17 в 13:33

Елдар Алиев представя своя версия на класическия балет "Корсар" в София

Световноизвестният хореограф Елдар Алиев е в България, за да представи своя версия на класическия балет "Корсар" от Адолф Адам. Премиерата е на 24 ноември в Софийската опера. За предаването "Неделя 150" по "Хоризонт" той сподели, че харесва работата..

публикувано на 19.11.17 в 14:55

Музеи в целия свят отбелязват 100-годишнината от смъртта на френския художник Огюст Роден

Музеи в целия свят отбелязват 100-годишнината от смъртта на френския художник Огюст Роден . Сред тях е и музеят "Роден" във Филаделфия, предаде Асошиейтед прес. В него се състоя церемония по повод годишнината от смъртта на художника. Отливка от..

публикувано на 19.11.17 в 04:15

Картини на Виктор Юго на изложба във Виена

Осемдесет картини на Виктор Юго ще бъдат показани във виенския музей "Леополд". Френският писател Виктор Юго , чиито романи "Парижката Света Богородица" и "Клетниците" са любимо четиво за хората и до днес, е бил и надарен художник. Оставил е след себе си..

публикувано на 19.11.17 в 04:00
Картината на Леонардо да Винчи

Собственик на аукционна къща: Пазарът за изкуство никога няма да умре

Картината на Леонардо да Винчи "Спасителят на света“ бе продадена за рекордните 450 млн. долара. Тази сума означава, че пазарът за изкуство никога няма да умре. Това обясни в интервю за предаването "Хоризонт за вас" Игор Марковски , собственик на..

публикувано на 17.11.17 в 18:18

"Радой Ралин: Приятно ми е – Изпята поезия"

Тази вечер от 19.30 часа в Сити Марк Арт Център ще се състои спектакълът "Радой Ралин: ПРИЯТНО МИ Е - Изпята поезия". Участват: композиторът Кирил Калев, актрисата Микаела Стоименова, музикантът Михаил Шишков и случайният свидетел, страничният..

публикувано на 17.11.17 в 10:15

"Няма драма" - покана за комедия от актьора Миро Симеонов

"Няма драма" е авторска Stand Up комедия на актьора Миро Симеонов. Тя  може да се види  в Сити Марк арт център. Защо понякога хем се обичаме, хем се нараняваме? Изследвах тези отношения през призмата на комедията. Когато се смееш и в същото време..

публикувано на 16.11.17 в 17:52

Картини от самба и български народни приказки

Лили Рикардо е талантлива млада художничка от Бразилия, завършила визуални изкуства. Тя е представяла свои творби в изложби в родината си и в още седем държави от Южна Америка и Европа. Освен като творец, Лили има опит и като преподавател по изкуство в..

публикувано на 16.11.17 в 15:05