Мира Радева: В България забравихме да бъдем добри

„Усетих, че имам да кажа нещо на българите през ценностите на френската култура. Това, че трябва да бъдем добри. В България забравихме да бъдем добри“. Това каза в предаването „Хоризонт до обед“ социологът Мира Радева, която е и част от света на..

публикувано на 12.12.18 в 13:00
Картини от изложбата „Съвременно българско изкуство” в Артгалерия НДК, в която са представени 22-ма български художници.

Съвременни български художници в Артгалерия НДК

Творби на 22-ма познати на ценителите художници могат да бъдат видени в изложбата "Съвременно българско изкуство" в Артгалерия НДК, която бе открита във вторник вечерта с изпълнение на виртуоза Теодосий Спасов. „Изложбата показва една изискана..

публикувано на 12.12.18 в 11:46
Сцена от постановката

"Йоан, синът на Асен" е най-новото историческо заглавие на МДТ "Константин Кисимов" във Велико Търново

„Йоан, синът на Асен” е най-новото историческо заглавие в афиша на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Знакови събития от българската история ще бъдат пресъздадени на театралната сцена в драматичната хроника, посветена на..

публикувано на 12.12.18 в 10:55

Иван Стамболов: Ерата "Борисов" ще остане като много интересен период в историята

„Ерата „Борисов“ ще остане като един много интересен период в българската история“. Това заяви в предаването „Нещо повече“ Иван Стамболов – Сула, автор на книгата "Картаген трябва да бъде разрушен", която ще бъде представена на 13 декември в..

публикувано на 11.12.18 в 18:02
Илияна Йотова на откриването на Международния панаир на книгата и на Софийския международен литературен фестивал.

Илияна Йотова: Повече отвсякога имаме неутолима жажда към книгата

46-ото издание на Международния панаир на книгата и 6-ият Софийски международен литературен фестивал започнаха в София. Тази година акцент е немскоезичната литература. Вицепрезидентът Илияна Йотова откри изложението: "Езикът не знае..

публикувано на 11.12.18 в 14:31

"Островът на съкровищата" с премиера на 17 декември в театър "Азарян"

"Надявам се хората да се замислят за мечтите си и затова как да ги осъществяват". Това каза в интервю за предаването „12+3“ режисьорът на спектакъла „Островът на съкровищата“ Анастасия Събева. За ролята на капитан Флинт е поканен Христо..

публикувано на 11.12.18 в 14:23
Фрагмент от корицата на изданието

Академично издание изследва църковните ни стенописи от първата половина на XIX век

Излезе от печат „Корпус на стенописите от първата половина на ΧΙΧ век в България“. Изданието е част от поредицата Корпуси на сектор „Изобразителни изкуства“, посветена на стенописната украса по нашите земи от предмодерната епоха. Академичното..

публикувано на 11.12.18 в 12:47
Станимир Желев и Атанас Атанасов

Галерия "Арте" се преобразява в иконостас преди Коледа

Атанас Атанасов и Станимир Желев превръщат камерното пространство на галерия "Арте" в своеобразен иконостас. Художниците представят свои икони, рисунки и проекти за стенописи на църкви. Двамата са ученици на Светлин Русев. Досега  са показвали..

публикувано на 11.12.18 в 12:08

46-ият Международен панаир на книгата започва в НДК

Днес започва 46-ият Софийски международен панаир на книгата и шестият Софийски международен литературен форум.Тази година акцентът е немскоезичната книга и литература. Валентина Божичкова - изпълнителен директор на Асоциация „Българска книга“..

обновено на 11.12.18 в 10:21
Петко Генов

В галерия "Дебют" за тринадесети път ежегодната изложба на Художествената гимназия в София

В галерия “Дебют” се откри за тринадесети път ежегодната изложба на художниците от Художествената гимназия в София.  Мотото  на изложбата  “Художници създават художници”  е израз на идеята, че само творци могат да формират художествен вкус у своите..

публикувано на 11.12.18 в 10:21