Южна Корея оживя във Варна чрез изложба на Емануела, Гергана и Делица Цоневи

Южна Корея оживя във Варна чрез изложбата "3Х3 " на художничките Емануела , Гергана и Делица Цоневи . В интервю за предаването "Хоризонт за вас" художничката Емануела Цонева разказа за изложбата: Изложбата е посветена на Южна Корея...

публикувано на 24.03.17 в 16:04

Премиера на книгата "Виж какво" на Мая Кисьова

В деня на театъра (на 27 март) в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий“ в клуб "Писмена“ ще бъде премиерата на романа "Виж какво" на Мая Кисьова . В интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" авторката на книгата..

публикувано на 23.03.17 в 19:34
Иво Сиромахов

Иво Сиромахов с нова книга, озаглавена "Българско радио"

Новата книга на сценариста Иво Сиромахов е със заглавие "Българско радио". Книгата вече е на пазара. В интервю за предаването "12+3" по програма "Хоризонт" Сиромахов разказа: Това е един сатиричен роман, който всъщност изследва..

публикувано на 23.03.17 в 16:54

Мирослава Кацарова представя "The new standards" в София на 29 март

Музиката не е самотно занимание. До мен винаги са хора, които, за добро или за зло, са ми повярвали и вървят с мен по пътя. Някои от тях – вече повече от 18 години. Това каза за предаването „Хоризонт до обед“ певицата Мирослава Кацарова...

публикувано на 23.03.17 в 13:41

"Ревизор" по Гогол – нова блестяща постановка на Нина Димитрова

"Ревизор" на Гогол, сюжет, който може да бъде изключително мрачен, но Нина Димитрова е направила една блестяща постановка, клокочеща от жизнерадост, чувство за хумор, ирония, истинско забавление. За този прочит помагат и актьорите. До един..

публикувано на 22.03.17 в 20:06

Документални изложби представят най-големите издателства до 1947 година

През 2017 година се навършват 85 години от създаването на Сдружението на книгоиздателите и книжарите с цел „да подпомага издаването и продажбата на добри и полезни прочитни книги и учебници“. С цикъл документални изложби Столичната библиотека ще..

публикувано на 22.03.17 в 10:08

Кристин Димитрова: Накрая винаги става както писането иска, а не както аз съм си наумила

Редовните слушатели на "Сценична треска" знаят, че сме съпричастни с инициативата на Столична библиотека - "Поет на месеца" . За март това е Кристин Димитрова . Тя съвсем не е само поетеса, а и майстор в прозата, преводач и преподавател – старши..

публикувано на 21.03.17 в 20:26

Катя Петрова: Кукленият театър е във възход

От известно време има възход в кукления театър. Салоните се пълнят все повече. Спектаклите пътуват по света. Това каза на Международният ден на кукления театър в интервю за предаването "Нещо повече" режисьорът Катя Петрова : Децата са..

публикувано на 21.03.17 в 17:54

Хуан Майорга пристига за премиерата на "Хамелин"

Испанският драматург Хуан Майорга пристига за премиерата на "Хамелин" в Сатиричния театър. Спектакълът е дипломна работа на студенти от НАТФИЗ, но вече е с две номинации за театралните награди ИКАР 2017 - за режисьорски дебют на Александра Петрова и..

публикувано на 21.03.17 в 15:32

Поставят отново "Ние, врабчетата" на софийска сцена

Една от най-любимите театрални постановки за деца и възрастни „Ние врабчетата“ по едноименната книга на Йордан Радичков отново ще бъде поставена на софийска сцена. Премиерата е на 26-и март от 12 часа в театралното пространство на Сити Марк Арт Център...

публикувано на 21.03.17 в 13:10