Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поискаха постоянен арест за Виктор Траянов, сочен за извършител на двойното убийство на язовир "Въча"

Окръжната прокуратура в Смолян ще поиска от съда да наложи постоянен арест за Виктор Траянов, сочен за извършител на двойното убийство в понтонната къщичка на язовир „Въча”. Все още няма резултати от назначените експертизи за алкохол и опиати, съобщи окръжният прокурор на Смолян Даниела Ангелова.
Даниела Ангелова: С постановление на окръжния прокурор обвиняемият е задържан за 72 часа с постоянна мярка, която изтича в 22.00 часа на 20 ноември. През този период от време ние ще спазим законовите изисквания за внасяне на искане пред Окръжен съд-Смолян за налагане на постоянна мярка „задържане под стража”, тъй като считаме, че са налице всички предпоставки за това – лицето да се укрие или да извърши друго престъпление.

Все още няма резултати от взетите кръвни проби.
Даниела Ангелова: Назначени са експертизи на иззетата кръв за наличието на алкохол и опиати. При резултати от тези експертизи те ще бъдат приложени към делото и оттук вече ще правим заключения за квалификацията на деянието.

Разпитите пред съдия на двамата свидетели на убийството са продължили до късно снощи. От разказите става ясно, че няма разминаване в показанията им.

По публикацията работи: Радостина Чернокова - кор. на БНР в Смолян
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени