Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите с нова тежка загуба - 0:4 от Израел

 

Младежкият ни национален отбор по футбол бе разгромен с 0:4 от връстниците си от Израел в европейска квалификация от група 6 за шампионата през 2011-а
година. Нашите останаха на последното място в групата с 4 точки, а израелците се изравниха с Швеция и Черна гора на първите позиции. Така трите отбора имат по 10 точки и ще спорят за класиране на Евро 2011.

Нападателят на Еспаньол Бен Сахар заби хеттрик, като вкара първите два гола в 7-та и в 24-та минута и след това оформи крайното 4:0 в 57-та минута. Идан Веред реализира третото попадение за Израел в 32-та минута. Пет минути преди края на
срещата домакините вкараха и пети гол чрез Омер Дамари, но съдията Фриц Щухлик от Австрия го отмени заради фаул в атака.

Отборът на Израел превъзхождаше тотално българите преди почивката и пред вратата на Иван Караджов се разрази истинска вихрушка. Нашите все пак отправиха два удара в очертанията на вратата чрез Мариян Огнянов и Николай Дюлгеров, но нямаше особени проблеми за Ариел Харуш. През втората част нашите се опитаха да върнат поне едно попадение, като най-близо до това беше Мариян Огнянов, чийто анемичен удар стана лесен за спасяване.

"Бяхме тотално надиграни, особено през първото полувреме. Съперникът разполага с много добър отбор, а отделно и като индивидуалности са бързи и технични футболисти. През второто полувреме вече беше много трудно да се направи нещо от наша страна. Причините за тези резултати са много, вероятно са известни на всички и не искам да се спирам на тях.", каза селекционерът на българския младежки тим Иван Колев в последния си мач начело на отбора.

Състав на България: Иван Караджов, Павел Виданов, Васил Божиков, Виктор Генев, Никалай Дюлгеров, Мариян Огнянов (74'- Виктор Петаков), Исмаил Иса, Николай Петров (62' - Страхил Попов), Георги Терзиев, Тодор Колев (39' - Филип Филипов), Георги Коруджиев.

Класиране в групата:
1. Швеция - 10 точки
2. Черна гора - 10 точки
3. Израел - 10 точки
4. Казахстан - 5 точки
5. България - 4 точки

 

/С.К./

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна