Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ямбол прекрати десетгодишния си договор за обслужване на 8 линии от градския транспорт

Заради системни нарушения община Ямбол прекрати 10-годишния си договор за обслужване на осем линии от градския транспорт. До избирането на нов изпълнител линиите се поемат от софийска фирма.

До прекратяване на отношенията се стигна след установени системни нарушения и неизпълнение на клаузи от договора от страна на фирмата-превозвач. След въвеждането на GPS-системата за контрол са констатирани множество неизпълнени курсове. След сигнали на недоволни граждани са извършени проверки от служители на общината и е установено неспазване на обявения график, пропускането на курсове е трайна практика.

От юли до ноември община Ямбол е изпратила до фирмата-превозвач пет предупредителни писма с констатации за сериозни нарушения, установени след проверки. За поредицата неизпълнения на курсове по разписанията от градския транспорт са наложени неустойки в размер на 30 000 лв. Поради прекратяването на договора в момента без работа са останали около 60 шофьори. По-голямата част от тях вероятно ще преминат на работа към новата фирма.

По публикацията работи: Даниела Костова - кор. на БНР в Ямбол
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна