Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иван Костов: Президентската институция се превръща в защитник на престъпността в България

Синята коалиция настоява президентът Георги Първанов незабавно да огласи мотивите, с които през 2004 година е помилвал ромския лидер Цветелин Кънчев. Искането бе представено от Иван Костов.

Костов припомни, че преди години, по искане на прокуратурата, беше свален депутатския имунитет на Цветелин Кънчев. Той беше осъден на шест години за отвличане и побой и така стана първият осъден народен представител. Снощи лидерът на „Евророма” беше арестуван и остава в ареста за 72 часа с обвинение в изнудване на бившия директор на „Гражданска защита” Никола Николов.

От Синята коалиция настояват президентът публично да се извини на българското общество за извършеното престъпление на помилвания преди пет години Цветелин Кънчев, каза Иван Костов и посочи, че ромски лидер сега е извършил същото престъпление.

Иван Костов: Каним, от Синята коалиция, държавния глава да дойде в Народното събрание и да поеме политическата отговорност за превръщането на президентската институция в неотменен публичен защитник на организираната престъпност в България.

Междувременно НС прие на второ четене приходно-разходната част на Бюджет 2010. Депутатите удължиха работното си време до окончателното приемане на закона.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени