Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето


 
През нощта от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и на отделни места, главно в Западна България ще превали дъжд. Все още ще духа вятър от югозапад, в източните райони и на север от планините – умерен. Топло за сезона с минимални температури, в по-голямата част от страната от 2° до 7°. 
През деня над страната времето ще е облачно и на много места ще превали слаб дъжд, в планините над около 1500 метра – сняг. Вятърът ще смени посоката от запад-северозапад, в Дунавската равнина ще е силен със скорост над 60-65 км/ч и с него в страната ще започне да нахлува студен въздух. Температурите ще започнат да се понижават и към 14 часа ще са от 6° до 11°, в югоизточните райони все още до 14°.   
  
Над по-голямата част от Европа ще е облачно и на много места ще превалява сняг, само в Италия, Португалия и южните райони от Европейска Русия дъжд. Временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Испания и Франция. Студено ще бъде в Западна и Централна Европа, на Скандинавския полуостров и в Западното Средиземноморие. Все още по-високи от обичайните ще бъдат температурите в Югоизточна Европа, но постепенно и там ще застудее.

Над Балканския полуостров времето ще бъде облачно. На много места ще превали дъжд. С умерен и силен северозападен вятър ще започне студено нахлуване и от северозапад дъждът ще започне да преминава в сняг.

 
 
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО НА 03.01.2010 и 04.01.2010                
 
В неделя от запад-северозапад ще нахлуе студен въздух. Времето ще бъде облачно, ветровито, с валежи, като навсякъде дъждът ще премине в сняг. В Северна България, особено в Добруджа, ще има виелици и навявания. До края на деня валежите почти навсякъде с изключение на североизточните райони ще спрат, а от запад облачността ще започне да намалява. Температурите още ще се понижат, по-чувствително максималните. В понеделник облачността ще намалее до слънчево време. Вятърът постепенно ще отслабне, най-късно в източните райони. Минимални температури между минус 3 и минус 8°, максимални - около нулата.
  
  
 

По публикацията работиха: Красимир Стоев, Любка Кумчева - НИМХ-БАН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени