Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето

  

През нощта след временно отслабване на вятъра той отново ще започне да се усилва, но от северозапад, в Източна България от север. Ще бъде облачно с валежи от дъжд, които ще преминават в сняг. Сутрешните температури ще бъдат между 0° и 5°, в София 1-2°.

През деня с умерени и силни ветрове от северозапад в страната ще нахлува студен въздух. Ще бъде облачно с валежи от сняг, в Тракийската низина и югоизточните райони от дъжд, но и там ще го обърне в сняг. В Северна България и високите полета на Западна ще се образува снежна покривка. Главно в Дунавската равнина ще има снежни виелици. През деня температурите ще се понижават и към 14 часа, в повечето райони, ще бъдат между минус 3° и плюс 2°, в София около минус 4°. След обяд от югозапад ще започне разкъсване на облачността. 

 
Дъждовно ще бъде времето в Испания и Португалия. От север над Европа ще нахлуват студени въздушни маси и в по-голямата част от континента ще се установи студено време. Най-ниски ще бъдат температурите на Скандинавския полуостров и в Източна Европа. Доста по-студено от обичайното ще се задържи на Британските острови, въпреки очакваното предимно слънчево време. Сняг ще превали в централните райони от континента. Облачно ще бъде над Източна Европа, но валежи ще има само в крайните източни райони от Европейска Русия.
На Балканите с валежи и силни ветрове от север-северозапад рязко ще застудее.
 
 
ИЗГЛЕДИ ЗА ВРЕМЕТО НА 04.01.2010 и 05.01.2010                
 
В понеделник облачността ще намалее до слънчево време. Вятърът постепенно ще отслабне, най-късно в източните райони. Минимални температури между минус 3 и минус 8°, максимални - около и малко над нулата. Във вторник сутринта ще бъда студено - преобладаващите минимални температури ще са между минус 7 и минус 12°, в южните райони до минус 3. През деня от югозапад ще започне отново пренос на топъл въздух и дневните температури слабо ще се повишат. Над Западна България ще се заоблачи и на отделни места е възможно да превали сняг и дъжд, възможни са поледици. 
  
  
 
Христо Христов, Марияна Попова

По публикацията работиха: Христо Христов, Марияна Попова - НИМХ-БАН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна