Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Александров е второто ново попълнение на Левски, утре подписва за 1,5 години

Ръководството на футболния "Левски" договори второто си ново попълнение през зимния трансферен прозорец. 34-годишният полузащитник Александър Александров, който за последно игра в "Черно море", ще подпише утре договор за 1,5 години с шампионите. Изпълнителният директор по спортно-техническите въпроси на "Левски" Константин Баждеков информира, че "сините" са уточнили финансовите параметри по трансфера с ръководството на "моряците", както и личните условия по договора на Александров. Очаква се утре сделката официално да стане факт.

Александров, който след две седмици ще навърши 35 години, се завръща на стадион "Георги Аспарухов", където игра в периода 1997-2000 година. За три сезона и половина със синята фланелка той стана шампион на България през 2000 година и два пъти вдигна купата на страната през 1998 и 2000 година. През януари 2001 година Александров премина в "Коджаелиспор". След шест сезона и половина в Турция, където игра още за "Истанбулспор", "Кайзериспор", "Коняспор" и "Анкарагюджю", той се завърна в България в тима на "Черно море" през лятото на 2007 година. През есента на 2009 година обаче полузащитникът напусна варненци след скандал със спортно-техническото ръководство и досега се готвеше самостоятелно в родния Пловдив. Александров, футболист номер 1 на България за 1999 година, има и 10 мача за националния отбор.

Припомням, че по-рано днес шампионите подписаха официално договор с нападателя на Спортист (Своге) Мирослав Антонов за 2,5 години. Двамата нови футболисти в редиците на Левски ще бъдат официално представени на 7 януари, когато шампионите се събират за първа тренировка за новата година.

По публикацията работи: Илиян Христов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна