Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ обещават "решителна помощ" за възстановяването на Хаити

Американският президент Барак Обама обеща "решителна помощ" за възстановяването на Хаити след опустошителното земетресение с магнитуд 7-а степен по скалата на Рихтер, разтърсило карибската държава. Пред репортери Обама заяви, че е разпоредил започването на спасителните операции.

"Наредих на моята администрация да реагира бързо, координирано и агресивно, за да спасяваме животи. Народът на Хаити ще има пълната подкрепа на Съединените щати. Ще проведем спешна операция, както за спасяването на затрупаните под отломките хора, така и за доставянето на хуманитарната помощ от храна, вода и лекарства, от която хората ще се нуждаят през следващите дни. За това начинание правителството ни, особено Американската агенция за международно развитие (USAID), Държавният департамент и министерството на отбраната, работят в тясно сътрудничество помежду си и с партньорите ни в Хаити, региона и по целия свят." , посочи Обама.

Американският президент подчерта, че за възстановяването на Хаити е необходимо сътрудничеството на цялата международна общност.

По публикацията работиха: СНН, Димитър Пенков - БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна