Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атина отпусна 340 млн. евро на фермерите, протестите продължават

Гръцкото правителство отпусна 340 милиона евро помощи на стачкуващите фермери. Въпреки това те отказват да сключат споразумение и увеличават блокадите. Премиерът свиква днес неформално заседание на Министерския съвет във връзка със земеделските протести.

Под натиска на протестите аграрното министерство отпусна помощи на фермерите.Те реагираха със засилване на блокадите, коментирайки,че това са средства,които правителството не е изплатило за 2003 година.

Премиерът Гeоргиус Папандреу настоява за диалог при отворени граници и пътища. Земеделският министър призова фермерите да отворят границите, защото това не е решение на проблемите им и компрометират Гърция.

Правителството и опозицията изпратиха депутати на блокираните от трактори места, за да повлияят на фермерите да се оттеглят.

Засега протестиращите не отстъпват в исканията си. Блокадите на пътища се увеличават, а от областта Тесалия информираха, че днес ще прекъснат Гърция на две. От Лариса също съсредоточават техника към магистралата. Очаква се затваряне и към Халкидики.

По публикацията работи: Катя Пеева - кор. на БНР в Солун
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна