Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диалогичност в работата си обеща новият външен министър Николай Младенов

След тържествената клетва в парламента Николай Младенов посети Министерството на външните работи, където се срещна с част от екипа на подалата оставка Румяна Желева. Пред журналистите Младенов обеща диалогичност в работата си. 

Очаквайте оттук нататък да видите много повече междуведомствено сътрудничество в рамките на правителството. Очаквайте да видите сериозен фокус върху политиката на България към региона, в който се намираме – Югоизточна Европа. Действие на Министерството на външните работи в подкрепа на основни приоритети, конкретно свързани с интересите на българските граждани: на първо място, това е влизането ни в Шенген, на второ място, това е подкрепа на усилията на правителството за постепенното интегриране на България в еврозоната. Сигурен съм, че ще имаме много работа и по енергийните проекти и, разбира се, ще обърнем много сериозно внимание на възстановяването на доверието на ЕС към страната ни. На първо място, това означава достъпът до фондовете, които преди време бяха спрени, и ускоряване на всички процедури, които са свързани с тяхното усвояване в България, каза министърът.

Утре, вече като вънпен министър, Николай Младенов  ще участва в международната конференция, посветена на бъдещето на Афганистан в Лондон.

По публикацията работи: Никола Миладинов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна