Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново заседание по делото за пожара във влака София-Кардам

В Окръжния съд в Плевен е насрочено ново заседание по делото за пожара във влака София-Кардам, при който, през февруари 2008 година, загинаха девет пътници. Ще продължи и днес разпита на свидетелите.

От 15 свидетели редовно са призовани 7. За останалите, повечето от които са студенти, съдът е потърсил съдействието на областните дирекции на МВР, за установяване на новото им местоживеене.

Според съдията по делото Николай Господинов, практически е невъзможно делото да приключи с днешното заседание: "До момента нито една от страните не е направила искания за събиране на нови доказателства, различни от тези, които прокуратурата е представила. Моето предположение е, че ще има направени искания, и то най-вече във връзка с експертизи. Но така или иначе не мога да прогнозирам каква ще бъде реакцията на страните. При този обем доказателства делото се движи нормално. Няма отлагания на делото без да са извършвани някакви действия. Прави впечатление, че в интернет, във форумите, се тиражира версията, че делото се бави твърде много. Аз не смятам така, делото се насрочва всеки месец."

По публикацията работи: Цецка Николова - кор. на БНР в Плевен
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна