Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обама: Американската икономика се откъсна от кризата

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че американската икономика е преодоляла кризата и отново бележи растеж. "Виждаме, че икономиката се откъсна от кризата и отново расте. Компаниите отново започват да наемат хора на работа, но това не се случва толкова бързо, колкото ни се иска", каза президентът в интервю пред Си Би Ес.

На трудовия пазар в САЩ настъпи известно оживление - безработицата спадна до 9,7 на сто през януари от 10 на сто през декември. Икономиката отбеляза растеж от 5,7 на сто през четвъртото тримесечие на 2009 г., а през третото растежът бе 2,2 на сто.

Барак Обама съобщи, че е поканил лидери на републиканците и на демократите на дискусия за здравната реформа на 25 февруари. Президентът и демократическите лидери в конгреса търсят начини да прокарат закона за здравната реформа, след като републиканците отново са в състояние да блокират законопроектите в Сената. Според социологически анкети Обама и демократите в Конгреса не са потърсили достатъчна подкрепа от републиканците за здравната реформа.

На дискусията на 25 февруари ще участват водещи представители на Републиканската и на Демократическата партия от двете камари на Конгреса - Камарата на представителите и Сената.

По публикацията работи: Световните агенции

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна