Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюджетът на МВР няма да се актуализира до юни

Бюджетът на МВР няма да бъде актуализиран до юни. Полицейският синдикат, обаче, ще бъде поканен да участва в дискусията за следващата актуализация през май, стана ясно на среща с премиера Бойко Борисов.

От синдиката предлагат част от приходите, които вътрешното министерство реализира, да се връщат в бюджета му като бъдат използвани за подобряване на материално-техническата база.

Зам.-председателят му Галентин Грозев посочи, че все още няма решение дали ще се стигне до нови полицейски протести.

Няма да забравим, че имаме да получаваме, но за момента сме склонни да дадем този кредит на доверие към правителството, че юни месец положението ни поне в материално-техническото осигуряване ще бъде подобрено. В същото време имаме уверението на премиера Борисов, че при първите постъпили по-сериозни постъпления в бюджета примата на вниманието ще бъде обърната върху подобряване на социалните условия в МВР. А недоволството в МВР от лошата техническа база, от лошите условия на труд е много голямо. Не мога да Ви гарантирам за момента, че протести няма да има. Това се взема в нашите ръководни органи като мнение, и ако това което сме постигнали до момента като договорка не ги задоволява, ще предприемем необходимите законни мерки, каза Грозев.

По публикацията работи: Даниел Инков

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна