Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 13,5 млн. лева са загубите на българския бизнес от гръцките гранични блокади

Загубите за българския бизнес от граничните блокади на гръцките земеделци вече надхвърля 13,5 млн. лв., сочат последните данни на Кризисния щаб. Миналата година същата стачка нанесе на нашите фирми 10 млн. лв. загуби.

Всички пропускателни пунктове по границата с Гърция, с изключение на Кулата – Промахон, са отворени за преминаване на превозни средства и към момента движението през тях е нормално, съобщават още от Кризисния щаб.

От началото на блокадите на граничните пунктове с Гърция 118 фирми са заявили икономически загуби. Сигналите все още се приемат на кризисните телефони. Обстановката в Гърция остава непроменена вече 20 дни. Как ще отекнат резултатите от срещата на гръцкия земеделски министър с протестиращите по исканията им, формулирани в 9 точки, се очаква да стане ясно днес. От сега се знае, обаче че преобладаващите мнения са за оттеглянето на блокадата.

Ситуацията се усложнява допълнително и от разширяването на стачните действия вътре в страната с обявената от авиодиспечерите 24-часова стачка за днес. Така те се включват в общата стачка на Синдиката на държавните служители. Факт, който ще доведе до анулиране на всички полети от и към гръцките летища.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна