Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинният екипаж на "Бритиш Еъруейз" излиза в стачка

Профсъюзът на кабинния екипаж на британския превозвач "Бритиш Еъруейз" обяви планове за стачни действия, които ще се проведат на два етапа този месец. Първата фаза на стачката ще започне на 20 март и ще продължи три дни, а втората - на 27 март и ще продължи четири дни. От профсъюза "Юнайт" уточниха, че стачните действия ще бъдат замразени през Великденските празници, но вероятно ще бъдат подновени след 14 април, ако не бъде постигнато споразумение с ръководството на компанията.

Кабинният екипаж на британските авиолинии стачкува срещу въведените промени миналия ноември, с които бе намалена числеността на екипажа на презокеанските полети и бе въведено замразяване на заплатите.

От "Бритиш Еъруейз" обявиха, че стачните действия са неоснователни, тъй като заплатите на кабинния екипаж, които са най-високите в британската авиационна индустрия, не са намалени и няма съкращения на персонал. Авиопревозвачът обяви още, че мерките за замразяване на заплатите са необходими, тъй като компанията е загубила 342 милиона британски лири през последните три тримесечия на 2009 г. През 2008 г. авиокомпанията обяви загуби в размер над 400 милиона лири.

По публикацията работи: Би Би Си
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна